fbpx

Store planer for Klintholm Havn kommer sejlerne til gode

Lystbådehavnen i Klintholm Havn på Møn bliver udvidet med op mod 300 bådpladser om nogle år. I onsdags godkendte kommunalbestyrelsen i Vordingborg Hvidbogen, og bevilligede penge til konkretisering af projektet.

Hovedparten af pladserne skal bruges af gæstesejlere, for lystbådehavnen i Klintholm Havn er en udpræget gæstesejlerhavn for de mange tursejlere i Østersøen. Og i modsætning til havne med mange hjemmehørende både, vil der derfor ikke blive behov for større udlæg af arealer til vinteropbevaring eller p-pladser for sejlerne.

I mere end ti år er der blevet arbejdet på Hvidbogen for projektet, som vil gøre erhvervshavnen i Klintholm Havn til servicehavn for vindmølleindustrien ved etableringen af Kriegers Flak havvindmøllerpark og andre havvindmølleparker i Østersøen.

Der er nu sat to år af til projektfasen. Arbejdet vil derfor strække sig flere år ud i fremtiden med et samlet budget på ca. 130 mio. kroner. Projektet vil skride fremad i tre faser, hvor den mellemste fase især gælder lystbådehavnen.

Friluftsgæster kan se frem til at kunne sætte både, kajakker og SUP i vandet fra en ny trailerrampe, eller fra stranden. Det er tanken, at det maritime liv får et boost hele året rundt. På vej til tegnebrættet er en soppestrand, klitlandskab, en maritim legeplads, grillpladser, bålhytte og promenadebroer.

Lystfartøjernes brug af fiskerihavnen vil med det stigende antal CTV-fartøjer, der fragter vindmølledele, skulle begrænses, og på sigt evt. helt ophøre.

OM KRIEGERS FLAK HAVVINDMØLLEPARK
Kriegers Flak bliver Danmarks største havvindmøllepark på 604,8 MW med ca. 100 vindmøller. Vattenfall skal frem til 2021 bygge havvindmølleparken i Østersøen og har valgt Klintholm Havn som service- og vedligeholdelseshavn. Kriegers Flak vil få meget stor betydning for erhvervslivet i Vordingborg kommune. Klintholm Havn skal klare en lang række opgaver, og det giver lokale virksomheder stor mulighed for at få udbytte af havvindmølleprojektet.
Kilde: Vordingborg Erhverv

fra hvidbogen
Medlemmerne af tre forskellige politiske udvalg og derefter den samlede kommunalbestyrelse står nu bag vedtagelsen Hvidbogen for projektet i Klintholm Havn.

Klik på billedet og se pdf om projektet. (ekstern pdf på 92 sider/20 mb., red.) 


GalleriSeneste nyheder

Politiet: Har du tjekket din båd?

Sehested satser på ny start-strategi


Kort nyt

‘Kaptajnens Hjerte’ med talk ved Simon Bang og Carsten Jensen

Kapsejlads

Harboe Cup, E-joller: Trods manglende vind var humøret i top

Kort nyt

Politiet: Har du tjekket din båd?

SailGP

Sehested satser på ny start-strategi

Kapsejlads

DEL II: Hvor står dansk sejlsport to år før OL i Paris?

SailGP

Udfordret dansk team - gense dagens sejladser

Kort nyt

Kan du noget med en rig? Helt unik mulighed på Skoleskibet...

Kort nyt

Gratis app: Fortællinger fra Øhavet, mens du sejler

SailGP

Cadiz leverer varen? - Se video fra pressemødet

Kapsejlads

Skovshoved Havn: Epicenter for weekendens helt store sejlerfest

Udvalgte artikler *

Hvorfor lære at sejle?

Mikroeventyr er hot – skal du med?

Ny båd til sommer?