fbpx

Store planer for Klintholm Havn kommer sejlerne til gode

Inkluder i Newsletter: Ja

Lystbådehavnen i Klintholm Havn på Møn bliver udvidet med op mod 300 bådpladser om nogle år. I onsdags godkendte kommunalbestyrelsen i Vordingborg Hvidbogen, og bevilligede penge til konkretisering af projektet.

Hovedparten af pladserne skal bruges af gæstesejlere, for lystbådehavnen i Klintholm Havn er en udpræget gæstesejlerhavn for de mange tursejlere i Østersøen. Og i modsætning til havne med mange hjemmehørende både, vil der derfor ikke blive behov for større udlæg af arealer til vinteropbevaring eller p-pladser for sejlerne.

I mere end ti år er der blevet arbejdet på Hvidbogen for projektet, som vil gøre erhvervshavnen i Klintholm Havn til servicehavn for vindmølleindustrien ved etableringen af Kriegers Flak havvindmøllerpark og andre havvindmølleparker i Østersøen.

Der er nu sat to år af til projektfasen. Arbejdet vil derfor strække sig flere år ud i fremtiden med et samlet budget på ca. 130 mio. kroner. Projektet vil skride fremad i tre faser, hvor den mellemste fase især gælder lystbådehavnen.

Friluftsgæster kan se frem til at kunne sætte både, kajakker og SUP i vandet fra en ny trailerrampe, eller fra stranden. Det er tanken, at det maritime liv får et boost hele året rundt. På vej til tegnebrættet er en soppestrand, klitlandskab, en maritim legeplads, grillpladser, bålhytte og promenadebroer.

Lystfartøjernes brug af fiskerihavnen vil med det stigende antal CTV-fartøjer, der fragter vindmølledele, skulle begrænses, og på sigt evt. helt ophøre.

OM KRIEGERS FLAK HAVVINDMØLLEPARK
Kriegers Flak bliver Danmarks største havvindmøllepark på 604,8 MW med ca. 100 vindmøller. Vattenfall skal frem til 2021 bygge havvindmølleparken i Østersøen og har valgt Klintholm Havn som service- og vedligeholdelseshavn. Kriegers Flak vil få meget stor betydning for erhvervslivet i Vordingborg kommune. Klintholm Havn skal klare en lang række opgaver, og det giver lokale virksomheder stor mulighed for at få udbytte af havvindmølleprojektet.
Kilde: Vordingborg Erhverv

fra hvidbogen
Medlemmerne af tre forskellige politiske udvalg og derefter den samlede kommunalbestyrelse står nu bag vedtagelsen Hvidbogen for projektet i Klintholm Havn.

Klik på billedet og se pdf om projektet. (ekstern pdf på 92 sider/20 mb., red.) 


Galleri




Seneste nyheder





Kapsejlads

Så skal Lillebælts 2Star Mester findes igen

Kort nyt

EU har netop stemt for en "Havets Parisaftale"

★ Artikel

★ Landstrøm: Ja, jord skal med om bord

Kort nyt

Tyv satte stjålne bådmotorer til salg på nettet

Kort nyt

De er der ikke endnu – men når de kommer...

Kort nyt

Flot donation øger sikkerheden i Roskilde

Kort nyt

Tun-feber i Helsingør – billetterne er revet væk

Kapsejlads

Anne-Marie Rindom skadet - misser Hyéres!





Udvalgte artikler *