Ny havnebygning i Ballebro

LAG (Lokale Aktions Grupper, red.) Sønderborg-Aabenraa er indstillet til en økonomisk støtte på 400.000 kroner til en ny havnebygning i Ballebro.

Mere end to års arbejde bærer nu frugt for de lokale ildsjæle i LAG Sønderborg-Aabenraa.

– Vi mangler et par hundrede tusinde, men dem finder vi, siger Eva Sindbjerg Hinrichsen, der er formand for Blans Landsbylaug til Ugeavisen Sønderborg.

Tegningerne for en ny havnebygning er klar, kun mangler man at få de sidste godkendelser og en nabo-høring om den nye havnebygning i Ballebro.

Den tidligere havnebygning med kiosk, toiletter, omklædning og spisefaciliteter har længe trængt til en opgradering, men det har vist sig, at bygningen er i for ringe stand til, at det kan betale sig.

Eva Sindbjerg Hinrichsen fortæller til ugeavisen, at arbejdet med den nye bygning går i gang her til foråret, og byggestilen er inspireret af den nærliggende Ballebro Færgekro.

I forvejen er Ballebro ved Als Fjord en perle med den lokale færgekro og muligheden for at sejle til Nordals. Nu kommer der så Strandperlen Ballebro, som er etableret gennem et samarbejde med Blans Landsbylaug, Ballebro Bådelaug, vinterbaderne ved Ballebro og Sønderborg Kommune.

Finansiering af den nye havnebygning i Ballebro:
750.000 kroner fra Sønderborg komme
147.000 kroner fra Landdistriktsudvalgets udviklingspulje
250.000 kroner fra Nordlys fonden
50.000 kroner fra fabrikant Mads Clausens fond
400.000 kroner fra LAG Sønderborg-Aabenraa
Kilde: UGEAVISEN SØNDERBORG


Galleri