1000 bådpladser og 350 nye boliger - Kolding har ambitiøse planer

Kolding får den største marina uden for hovedstadsområdet med 1000 bådpladser i 2023.

Et stort flertal af politikerne i Kolding Byråd sagde tirsdag aften ja til Marina City. Hermed er de ambitiøse planer om en ny bæredygtig bydel med en topmoderne lystbådehavn med plads til 1.000 både, fritidsfaciliteter, liberale erhverv, havnepromenade, en ny strandpark og ca. 350 boliger kommet et stort skridt nærmere. Målet er, at den nye lystbådehavn samt de første byggerier kan tages i brug i 2023.

Sejlerne, bestyrelserne i lystbådehavnen og Kolding Havn samt Kolding Kommune står i fællesskab bag oplægget, som giver bådejere optimale betingelser og rummer en række attraktive boliger ved vandet. Boligbyggeriet skal være med til at finansiere den nye marina i samarbejde med Kolding Lystbådehavn.

Tilbage i 2019 bragte vi i magasinet BÅD en stor artikel om Kolding-projektet: Få udgave 551 gratis her

Formand for Kolding Sejlklub, Arndt Nørgaard, glæder sig over fremtidsudsigten til en ny havn: – Det er rigtig godt at få et samlingssted for de, der interesserer sig for vandsport af alle arter, siger han til TV SYD.

Sejlklubben har mål om at blive et af Jyllands bedste tilbud til handicapsejlads, og samtidig vil klubben gerne have en af de største ungdomsafdelinger i Sydjylland. Arndt Nørgaard mener, at Marina City sætter rammerne for at nå disse mål.

Ud over de 1.000 bådpladser bliver der plads til opbevaring af mindst 500 både på land, klubhus, værksteder, fiskerskure, bådhuse og andre moderne faciliteter.

Projektet har været mere end syv år undervejs og har været oppe at vende hos byrådspolitikerne flere gange blandt andet på grund af miljøhensyn.

Genplaceringen (klapning) af det udgravede fjordbundsmateriale kommer efter forslag fra bl.a. sportsfiskerne kun til at ske i vintermånederne. Dette sker bl.a. af hensyn til ørreder i fjorden og åerne. Der indarbejdes endvidere flere naturforbedringsprojekter som f.eks. etablering af kunstige rev under ydermolen, snorkelrev i yderfjorden og plantning af ålegræs i fjorden.
Kilder: Kolding Kommune. TV2 Syd.

foto skitse marina city

 


Galleri