Havne kimes ned: Kæmpe efterspørgsel på bådpladser

Tre havne i Halsnæs kunne godt bruge flere pladser, efter at interessen for en bådplads er vokset markant. Fredag beskrev Berlingske hvordan ventelisterne i Rungsted Havn vokser hastigt, da mange ønsker havneplads, og det samme billede dukker op rundt omkring i mange havne. 

Der bliver nemlig efter alt at dømme trængsel på havnene rundt omkring i landet, også i Halsnæs denne sommer. Kommunens tre største lystbådehavne fortæller enslydende, at der er kæmpe efterspørgsel på bådpladser - faktisk er nærmest alt udsolgt. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

– Jeg har slet ikke tal på, hvor mange der ringer hver dag for at købe eller leje pladser. Men vi må melde alt udsolgt. Jeg har aldrig oplevet noget lignende i den tid, jeg har været havnefoged, siger Morten Frederiksen, havnefoged på Lynæs Havn, til avisen.

Det gamle fiskerleje, som ligger ned mod Isefjord, har været hjemsted for både færgefart og fiskerflåde, men i dag er det lystbådene med cirka 500 andelspladser, som præger havnen.

Også Hundested Havn har fulde huse. Havnen råder til daglig over 310 faste bådpladser og investerede i foråret i nye flydebroer, hvor der er etableret 35 nye bådpladser. De er alle sammen lejet ud ved udgangen af maj. Havnen har dog rigelig plads til gæstesejlere ifølge havnefogeden, der ser frem til en travl sommer.

Frederiksværk Lystbådehavn har 435 både i andelshavnen og et tocifret antal personer står nu på venteliste til at købe en plads, hvilket ifølge havnefogeden er en ny udvikling for havnen, men som begyndte allerede før coronakrisen.

Kilde: Frederikborg Amts Avis.Kapsejlads

ILCA VM: AP oppe hele første dag

★ Test af sejlbåde

★ Test af Scandi 42: Moderne old fashion dækssalon cruiser

America's Cup

Alinghi's back - Bertarelli smider checken...

World Sailing

Kim Andersen: Anke mod frifindelse afvist

Kapsejlads

TJV: Class 40 podiet fuldendt

Kapsejlads

Ufrivillig bomning koster ARC-deltager livet  

★ Artikel

★ Dansk fyrskib skabte varme i kold krig

Tursejlads

Det regner med penge over Göta Kanalen

Motor

USA: GM ind på markedet for e-motorer

Udvalgte artikler *


Produktnyt