Havneavis: Sikkerheden styrkes i "sort-plet" havne

I det nyeste nummer af havneavisen Marina News kan man blandt andet læse historien om, at TrygFonden er klar med en selvlysende redningsstige, som fonden fra 2018 ventes at donere 100-150 eksemplarer af om året til havne landet over. Stigerne vil blive sat op på steder, som statistisk viser sig at være 'sort-plet-havne', hvor risikoen for at falde i vandet er ekstra stor.

I slutningen af 2016 satte TrygFonden 62 stiger op som en stor-stil-test af stigen i fire udvalgte havne: Aarhus, Randers, Sydhavnen i København og Taarbæk Havn. Med TrygFondens stige er der i Danmark udviklet to forskellige lysende redningsstiger, som forsøger at begrænse antallet af tragiske drukneulykker i danske havne, der desværre sker med jævne mellemrum.

Det nordjyske firma SeaSafe sendte i 2016 en anden lysende stige på markedet. TrygFondens stige vil ikke blive sat til salg. Derimod er Fondens intention med stigen at sætte fokus på sikkerhedsproblemet i havnene. Håbet er at starte en proces ligesom som med hjertestartere, hvor TrygFonden satte fokus på, hvordan hjertestartere kan hjælpe ofre med hjertestop. Efterfølgende har private og offentlige myndigheder opsat et meget stort antal hjertestartere for egne midler.

Der er i Danmark over 300 lystbådehavne, og dertil kommer et stort antal erhvervshavne med store kajarealer. Så der er meget langt stykke arbejde forude, før alle havne er forsynet med moderne redningsstiger.

Marina News udsendes på print i 3.000 eksemplarer til alle landets havne og kan læses online her.

Forside nr 4