Endnu en udfordring for Admiral Marina

Lokalplan for Admiral Marina ved Nyborg er sendt i høring i otte uger, men Nyborg Kommune vil afvente afgørelse i klagesag. Dette til stor frustration for idémanden bag Nordeuropas største lystbådehavn, Peter Poulsen. Mens kommunens plan om at udbygge Nyborg Marina skrider frem, er der stadig lang vej igen, før entreprenørmaskinerne kan rykke ind på den gamle færgehavn på Knudshoved, skriver Fyens Stiftidende.

Her har Peter Poulsen brugt mere end otte år på at udvikle og søge tilladelse til at opføre Nordeuropas største lystbådehavn. Men skiftende myndigheder har ifølge projektmageren forhalet projektet. "Det er dybt pinligt og absurd, at det skal tage så lang tid at få tilladelse til at omdanne en tidligere færgehavn til marina. Hele tiden får man at vide, at der lige er en instans mere, der skal se på sagen. Jeg savner ord, der kan beskrive, hvad jeg mener om den sag", siger Peter Poulsen, der af samme årsag har valgt at sætte projektet på vågeblus.

3140375 606 0 0 135 2592 1458 2

Peter Poulsen har brugt mere end otte år på at slås med forskellige myndigheder.

I december 2015 godkendte Kystdirektoratet ellers planerne om en lystbådehavn med 2.800 bådepladser, men lige før fristens udløb, klagede Danmarks Naturfredningsforening til Natur- og miljøklagenævnet.

I denne måned besluttede byrådet så at offentliggøre et lokalplansforslag for Admiral Marina. Det er sendt i høring fra den 17. januar 2017 og otte uger frem. Kommunen fastslår dog samtidig, at lokalplansforslaget ikke kan godkendes endeligt, før Natur- og miljøklagenævnet har talt, og det undrer Peter Poulsen.

"Da jeg gik i gang med projektet, fik jeg at vide, at Kystdirektoratet ikke kunne give tilladelse, før der var styr på lokalplanen. Det erkendte man siden var en fejl. Nu siger kommunen, at man ikke kan godkende på land, før der er styr på tilladelserne på vandet. Men hvad kommer først - hønene eller ægget? Hvis alle venter på hinanden, sker der ikke noget", konstaterer projektmageren, som siden 2009 har annonceret efter personer, der er villigt til at købe en bådplads.

"Der er blevet solgt et par stykker, men handlen er blevet ophævet igen, fordi folk er blevet trætte af at vente", oplyser Peter Poulsen, som fastholder, at han har en plan for, hvordan han vil finansiere byggeriet.

"Men det er ikke aktuelt at lufte dem, så længe vi stadig venter systemet", siger han.

Projekt Admiral Marina

  • 2010: Kort før jul siger Fredningsnævnet for Fyn ja til en marina på Knudshoved, men nej til en stor bådforretning.
  • Marts 2012: Fredningsnævnet siger ja til et nyt forslag, hvor bådforretningen er barberet ned til godt 1.100 kvadratmeter.
  • August 2014: Kystdirektoratet giver sin tilladelse til en stor marina på Knudshoved. Men det vil kun tillade 500 både mod de ansøgte 1.000.
  • Juni 2015: Peter Poulsen stævner Kystdirektoratet og DSB.
  • December 2015: Kystdirektoratet giver tilladelse til lystbådehavn med 2.800 bådpladser.
  • Januar 2016: Naturfredningsforeningen påklager Kystdirektoratets tilladelse til Natur- og Miljøklagenævnet.
  • Januar 2017: Byrådet i Nyborg Kommune sender lokalplan for Admiral Marina i høring i otte uger.


Seneste nyheder
Kort Nyt

Gode tips og råd, når båden skal på land

★ Test af motorbåd

★ Smartliner Fisher 23 - Designet til lystfiskeren

Kapsejlads

Sejlerlandsholdet klar til EM i 49er - 49erFX og Nacra - men...

Bådudstillinger

Vi ses på BoatShow.fr

Kort Nyt

Jules Verne trofæet: Hvem kommer under 40 døgn? Se video

Kort Nyt

Dansk Søredningsselskab: Station nummer 12 hejser flaget

Kapsejlads

Nyt ambitiøst 49er team går efter OL 2024

Surf

Udsat Waterz stævne afvikles start oktober

Kort Nyt

Tyske sejlere angrebet af pirater nær Spanien

★ Test af sejlbåde

★ Arkivet: Luffe 58 - Trimmes med knapper

Udvalgte artikler *


Produktnyt

Mercury lancerer fabriksrenoveret motor

Ny udgave af den elektriske båd Eelex 8000

Mercury med nyt "Smart Tow"