Stormflod 2016 - så vildt var det i havnene

Flere bådejere fulgte nøje den stormflod, der i går eftermiddag og gennem natten til torsdag skyllede ind over Danmark. Det var uden tvivl kritisk flere steder, men heldigvis kom ingen personer til skade. Alligevel steg vandet meget hurtigt flere steder, og i dag dagen derpå arbejdes der med at pumpe vand væk og rydde op.

HSI

Hellerup Havn i går eftermiddags. Foto: Per Heegaard.

Selv oplevede jeg hvordan vandet steg minut for minut på min lokale havn, Dragør - det virkede som om nogle bare fyldte mere og mere vand i bassinet. Til sidst flød vandet over og skyllede ind over kajkanten, vejbaner, fortov og pladsen, hvor mange både står vinteropbevaret. I Aabenraa nåede vandstanden 175 cm over daglig vande. Reese Marin sendte os dette billede fra havnen i Aabenraa.

IMG 9147

Havnen i Aabenraa, hvor beredskabet arbejde på højtryk med at holde vandet væk fra bygninger. Foto: Henrik Reese.

Stormrådet har i dag afgjort, at der var tale om stormflod i visse dele af landet, da vandstanden i de danske farvande steg til et meget højt niveau i forbindelse med den forhøjede vandstand i går og i dag. Det har betydning i forhold til erstatning.

  • Jyllands østkyst syd for den gamle Lillebæltsbro samt øerne udfor.
  • Fyn syd for den gamle Lillebæltsbro og syd for Slipshavn ved Storebæltsbroen samt øerne udfor.
  • Sjælland øst og syd for Karrebæksminde og rundt til syd for Københavns Nordhavn samt øerne udfor, herunder Lolland, Falster og Møn.
  • Bornholm.

Se galleri med billeder af stormfloden her.

Du er velkommen til at indsende dine egne billeder til Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. - så opdaterer vi galleriet løbende.