Nyborg Marina kåret som Årets Havn 2016

"Nyborg Marina har forstået at udvikle et spændende og aktivt miljø i havnen, som gør den attraktiv for både sejlere, turister og byens borgere", siger Poul Erik Jakobsen, formand for Danske Tursejlere, som står bag prisuddelingen.

Der var klapsalver og anerkendende kommentarer fra de mange kolleger, der var samlet til Foreningen af Lystbådehavne i Danmarks efterårsseminar i Fredericia den 23. november 2016. Årsagen til den megen hyldest var kåringen af Nyborg Marina som Årets Havn 2016, som skete i overværelse af ca. 300 havnefogeder og repræsentanter for danske lystbådehavne. Det var da også en tydelig glad og taknemmelig havnefoged Annette Thomsen fra Nyborg Marina, der kunne gå på scenen og modtage den eftertragtede pris og checken på 5.000 kr.

aaretshavn

Et interessant miljø

Det er niende gang Danske Tursejlere kårer Årets Havn ved en afstemning blandt sine 10.000 medlemmer. I år er der afgivet stemmer på hele 108 lystbådehavne, men de fleste stemmer faldt på den østfynske marina, der er kendetegnet som en populær og veldrevet marina.

Nyborg Marina hører med sine 500 pladser og op til 6.000 gæstedøgn til blandt én af Danmarks store og travle marinaer. Mange fastliggerne er aktive kap- og tursejlere, og bådklubberne er storarrangører af alt fra jollestævner over aften matcher til turarrangementer. Blandt de maritime organisationer på havnen er hele tre foreninger tilknyttet Danske Tursejlere.

Havneudvikling

Kommunen bakker det maritime miljø op, og senest har man vedtaget en udviklings- og moderniseringsplan for havnen til knap 100 mio. kr. over de næste 5 år.

"Man trives i marinaen. Det mærker man. Den megen aktivitet tiltrækker også ”landkrabber” til en slentretur på de lange promenader, hvor der er indrettet båse med borde, bænke og grillpladser. Desuden er der moderniserede legepladser. Man føler, at både børn og forældre føler sig trygge her, og det giver en dejlig ro og afslappet stemning", lød det fra Poul Erik Jakobsen.

Marinaen er placeret midt i Nyborgs centrum, så de by glade sejlergæster kan opleve indkøbsmiljøet, og er man til det mere historiske, er der mange minder fra dengang Nyborg var Kongeby.