Bådmagasinet august 2015

Baadmagasinet 08-2015 530bred

Brugtbåd: Du får meget for pengene

 
  

 


 

Blikfang
Volvo Ocean Race 2014/15 udgaven af Jorden rundt sejladsen er slut. I Göteborg fik Abu Dhabi overrakt pokalen.

Kort og godt
Alt godt fra bådbranchen   I   Udstyr   I   Personer   I   Nye både.

Optimistjollen er for alle
Bådmagasinet tog med til optimisttræningen i Vallensbæk Havn, da øvede og ikke-øvede sejlere trænede.

Den svære fremtidsdom for optimistklassen
Jonas Döpping, formand for Optimist Class Danmark, mener, det står skidt til med fremtidsudsigterne for optimistklassen. Sejlsortschefen i Dansk Sejlunion er uenig.

Liebhaverbåd: Hinrichsen 34
I denne nye serie kigger Henrik Hansen på danske både, der i kraft og kvalitet, sejlegenskaber og skønne linjer er blevet unikke klassikere..

Oure: Den fedeste måde at lære at sejle på
Et hold Oure elever har været igennem et 12 ugers sejlerkursus, som blev afsluttet med 12 dages sejlads Danmark Rundt.

Langtur: Internet til søs
Så længe man er så tæt på land, at mobilens landbaserede net stadig virker, er der ingen problemer. Men bevæger man sig længere ud, starter problemerne.

Viger motor for sejl?
Som lystsejler er det godt sømandsskab, at de store skibe aldrig skal gå af vejen for dig.

Vi tester: Prestige 420 og 420S
De to modeller er Jeanneaus fornyede flåde af serieproducerede, fuldplanende og luksuriøse motor yachts. Om læ er de nytænkt med to kahytter, der er helt adskilt.

På tidlig sommertur i Holland: Del 4
Beretningen om Nessie V’s rundtur i Holland.

Kend dit TURgrej: Nødsignaler
Nødraketter og signalrøg er nok det mest overfl ødige grej om bord, men kan man ikke få kontakt på VHF eller mobilen, så er disse til gengæld livsvigtige i en nødsituation.

10 ting du skal vide om: Autopiloten
Autopiloten holder kursen for dig. Det kan være rart og afslappende specielt på længere strækninger; er du først blevet vant til den faste ”rorgænger”, er den svær at undvære.

Langtur - bag facaden: Del 8
Miss X bevæger sig fra de primitive laidback øer i syd, forbi et par fattige og mere hårdkogte øer – og til et civilisationschok på Martinique.

Midvejsstatus på Sejlsportsligaen
Sejlsportsligaen er nu midtvejs i anden sæson. Vi giver her en kort status over sæsonens første to ligastævner i begge divisioner.

Vi tester: VX One
Hvordan sejler en skiff-jolle, når man giver den en køl med bulb? Det har vi prøvet over tre dage med den nye VX One sportsbåd fra Ovington Boats i England.

Guiden

Havnepladsen

 


 

Fødekæden skal styrkes

De skræmmende tal fra DIF’s rapporter om sejlsportens udvikling har tidligere været omtalt her. Men nu sker der noget. Flere og flere steder meldes om fremgang.

I forrige udgave af Bådmagasinet havde vi sat fokus på Glyngøre. Et lokalsamfund hvor sejlsporten virkelig har vundet indpas. Hele området bakker op om den lokale sejlklub, og alle deltager i en eller anden form. Det kan være, man blot er medlem af et grilludvalg,
men hvad pokker, man er med i klublivet, og hvem vil ikke gerne deltage i en succes?

Tidligere på måneden tikkede en mail ind fra Sletten Bådeklub. Formanden, Johannes Kildeby, skrev en rigtig interessant mail, hvori han satte fokus på klubbens vækst, citat: ”Jeg er formand for klubben, og når jeg læser dine indlæg om vigende tilgang i klubberne, så genkender jeg det ikke helt. Vi er i dag 833 medlemmer, og vi har ikke passive deriblandt. Tilbage i 2005 var vi
omkring 350 medlemmer. Hvorfor ikke komme forbi og skrive lidt om Sletten Bådeklub?” – Det kan jeg så røbe her, at vi naturligvis gør. Disse succeshistorier kan vi ikke få nok af.

Nye vinde blæser

Tidligere havde Dansk Sejlunion og Optimist Class Denmark, sagt på en pæn måde, et noget anstrengt forhold til hinanden. Dette er der, gennem en ny OCDbestyrelse, ændret strategi og hårdt arbejde, ændret på, og i dag taler formanden for OCE Jonas Döpping og den sportslige ansvarlige i DS Thomas Jakobsen næsten samme sprog. Döpping vil naturligvis have endnu mere fokus på Opti-området. Thomas Jakobsen mener, at DS med deres fi re klubkonsulenter har sat et godt arbejde i gang, som viser sig i ikke faldende medlemstal. En ting er vigtig at slå fast, DS og Jonas Döppings vision er grundlæggende den samme.

Bådmagasinet følger gerne op på de mange positive og glade sejlerhistorier fra klubberne rundt omkring i landet, og jeg vil sikre, at vi fremadrettet bringer artikler som Glyngøre. I denne udgave har vi været forbi Vallensbæk Sejlklub, og som ovenfor anført vil vi komme forbi i Sletten. Her vil vi fl ittigt noterer alle de guldkorn, som vi er sikker på, formand Johannes Kildeby kan fortælle os. Hvis andre klubber kan lære af dem med succes, så vil Bådmagasinet gå forrest og være med til at sikre, at sejlerfødekæden styrkes.

Søren Øverup