Bådmagasinet juli 2015

Baadmagasinet 07-2015 530bred

Brugtbåd: Du får meget for pengene

 
  

 


 

Blikfang
Palby Fyn Cup oplevede en flot fremgang.

Kort og godt
Alt godt fra bådbranchen   I   Udstyr   I   Personer   I   Nye både.

Søfartsstyrelsen har ændret holdning
Geodatastyrelsen er godt i gang med at finde en løsning, så lystsejlerne fremover kan få opdateret deres elektroniske søkort i kortplotteren.

Ungt sejlerpar: En havn skal være hyggelig
Anne Wolkers og Lasse Jepsen er nybagte forældre, snart nyuddannede og nu helt nyslåede bådejere.

Glyngøre: Hele lokalsamfundet bakkede op
En uge i maj måned vendte totalt op og ned på Glyngøre. Sejlerlandsholdet og et ungdoms TORM Grand Prix satte det lokale samfund på den anden ende.

Øer: Hven – en cykel-ø i Øresund
Der er højt til himlen, grønt på markerne og blåt til alle sider. Hven ligger fin, naturskøn og svensk lige midt i Øresund.

Ferieøer: Samsø, Anholt, Omø, Nyord og Ærø
Sommerferien står for døren. Vi giver inspiration til at besøge fem dejlige danske øer.

Ny mulighed for rabat i havnene
Nyt koncept med rabatpas gør hver 10. overnatning gratis og giver 20 pct. på udstyr.

Ancora boatshow: Flydende tysk
Tysklands største flydende boatshow ligger kun få timers kørsel fra Danmark.

Vi tester: Til fart & hyggelig cruise
Valiant 685 Classic er en usædvanlig og lynhurtig daycruiser. Vi var på vandet med en potent 200 hk Mercury Verado på hækken.

Hvor langt rækker din VHF radio?
Mange sejler omkring med en VHF-rækkevidde, der er reduceret med mere end halvdelen – uden at vide det. Her er forklaringen, og hvad du kan gøre.

Plastikmareridt på Atlanten
Forskere og journalister blev grebet af at sejle, og garvede sejlere blev grebet af at forske og filme på en ekspedition ud i den såkaldte plastik-suppe i Atlanterhavet.

Verdens største havforurening
En 10 meter tyk grødagtig klump af plastikaffald driver rundt i Stillehavet.

Sådan laver du dit eget rigcheck
Grundig kontrol af riggen forlænger dens levetid og forebygger dyre skader. Her kan du se, hvordan det gøres.

Med eksperten på låne-jagt
Mikkel Rosener er direktør for banktjenesten Godbank.dk og samtidig entusiastisk sejler. Her guider han os til den lave rente.

Hvordan stoppes ”inflationen” af ISAF VM’er?
International Sailing Federation (ISAF) har godkendt 109 internationale bådtyper og samtlige klasser har ret til at afholde mindst ét verdensmesterskab.

Et internationalt socialt netværk
Ejer man en Knarr, er man automatisk en del af et internationalt socialt netværk. Geografisk er båden begrænset til tre nationer – nemlig USA, Norge og Danmark.

Passionen til fælles
Land Rover er ny aktiv sponsor i dansk sejlsport med deres massive involvering i International Knarr Champion (IKC), som afvikles primo august måned i Skovshoved.

Guiden

Havnepladsen

 


 

Glyngøre har opskriften

Den seneste statistik fra Dansk Idræts Forbund, der fortæller om udviklingen i dansk sejlsport, er skræmmende læsning. Der er heldigvis tale om en opbremsning i faldet af medlemmer i de danske sejlklubber, men vi kan ikke løbe fra, at sejlsporten lever under devisen ”stilstand må betragtes som fremgang!” Ikke just nogen devise, der holder på sigt.

Forskningsansvarlig i DIF Kasper Lund Kirkegaard udtrykker det således, citat: ”De store udfordringer i dansk sejlsport med rekrutteringen af yngre sejlere og unge voksne. Generationskløften i dansk sejlsport er så stor, at den bør stå øverst på den politiske dagsorden i de kommende år, både i sejlklubberne og i Dansk Sejlunion. Hvis alle parter er enige om, at der bør gøres en samlet indsats for at imødegå generationsudfordringen, så er der bestemt lys for enden at tunnelen”.

Samme billede så nogle ildsjæle i Sallingsund Sejlklub i Glyngøre. Det gamle bådelaug bestod stort set kun af ældre tursejlere, men det skulle der laves om på.

En ”vandsportsklub” i klubben blev startskuddet til en forrygende succes. Aktivitetscentret blev etableret under overskriften, ”Alt hvad der drejer sig om at lege på vandet” – joller, surf, kite, stand-up paddle osv.

På rekord tid måtte klubben melde alt udsolgt, og i dag bakker hele lokalsamfundet op om ”legen på vandet”. Ligeledes blev der på rekordtid samlet hele 250.000 kr. ind til at få gang i aktivitetscentret. Klubbens Feva joller, som var lånt ud til naboklubben, måtte hentes tilbage, og i dag er de på vandet uafbrudt, og så flittigt brugt, at man konstant er i gang med at anskaffe mere materiel til ungdommen.

Glyngøre bekræfter Lund Kirkegaards udtalelse
I maj måned beviste Glyngøre på bedste vis, hvad der er blevet skabt de seneste år. En træningslejr for sejlerlandsholdet og et TORM ungdomsgrandprix skabte den ultimative udfordring for Glyngøre. Hvordan skulle man dog klare så stor en opgave? Enhver tvivl blev til skamme. Det blev et af de mest roste stævner, og en af de fedeste landsholdssamling afholdt til dato.

Glyngøre kan se tilbage på et par uger, hvor alle løftede i flok. Hele byen var med, og i dag taler alle om at sejle. Selv den gruppe af voksne, som sejlsporten har sværest ved at tiltrække, dukker op. Det er jo i sig selv fedt at være med til en succes, og om de så bare indgår i et grill-udvalg i klubben, ja så byder de ind med nyttige ting og en hjælpende hånd, som alle kan bruge.

Opskriften
Overbevis de ældre styrende kræfter i din klub, at der skal ske noget. Sørg for konsensus i den beslutning og se muligheder frem for problemer. Hvis nogle modarbejder projektet, er det dømt til at mislykkes. Find et par andre ildsjæle, så du ikke står alene. Inddrag gerne SFO’er, børnehaver og naturligvis de lokale butikker i området. Pludselig har du skabt et aktivitetscenter, som tiltrækker alle. Det er svært at være utilfreds med nogle, der har det sjovt. ”Alt, hvad det drejer sig om, er at lege på vandet”.

Søren Øverup