Bådmagasinet juni 2015

Baadmagasinet 06-2015 530bredDragonfly 25

Fræk lillesøster i Swing Wing familien. Vi har testet den ny hurtigsejlende trimaran.

 

 

 


 

Blikfang
Sejlsportsligaen er startet igen.

Kort og godt
Alt godt fra bådbranchen I Udstyr I Personer I Nye både.

Vi tester: Dragonfly 25
Swing Wing familiens nyest medlem har både fart og acceleration. Vi har testsejlet den frække lillesøster på Lillebælt.

Hvornår bliver din havn oversvømmet?
Havene stiger, og stormene kommer oftere og bliver kraftigere. Hvad betyder det for danske lystbådehavne?.

Brugt båd: Junker 26
Junker 26 er rummelig med fem køjepladser og velegnet som familiens første båd.

10 ting du skal vide om radaren
Radaren er dit forlængede blik – både i dagslys, mørke og tåge.

Sommersider
Vi har fundet lidt godter frem til sommeren.

Omlægning af den forhadte forsikringsafgift?
Sejlsportens organisationer og brancheforeningen arbejder nu for at få omlagt forsikringsafgiften. De ser ud til at have opgivet at få den fjernet helt.

Kend dit TURgrej: Kødben & løkker
Små kødben og løkker gør det nemmere og hurtige at gøre sejl, tovværk og blokke fast uden sjækler eller tunge, hårde snapsjækler..

Langtur: Del 7
Miss X er i Caribien. Men hvad er det egentlig for et liv, sådan at sejle omkring fra ø til ø? Og hvad er det egentlig for en kultur, man møder?.

Dansk Søredningsselskab
Dansk Søredningsselskab har de 10 redningsstationer rundt om i landet. Lige nu har de fokus på at enrette stationerne med udstyr og uddannelse.

Trolling Master Bornholm 2015
Så er årets største fiskekonkurrence TMB 2015 afviklet. 382 både deltog.

Vi tester: Ryds F628 Mid C
Nye spændende bådtakter fra svenske Ryds. Vi har testsejlet denne velsejlende fiske og
fritidsbåd.

Vi tester: TackingMaster
Til Italiensk Mesterskab for Drager i Sanremo var vi på pletten i Blue Lady. Som et ekstra hjælpemiddel havde vi fået TackingMaster med..

Startskuddet til ISAF Worlds 2018
ISAF's præsident Carlo Croce underskrev i slutningen af april aftalen om mega eventen i Aarhus. Kiteboarding og de paralympiske bådklasser bliver måske også inkluderet. 

Personen bag ISAF Worlds 2018
Thomas Capitanis er direktør for Sailing Aarhus. Et job som også motiverer Thomas som marketingmand og sejler.

Guiden

Havnepladsen


 

Kære læser, det lysner

Som tidligere beskrevet, så handles der igen masser af både, man kan igen få sin drømmebåd finansieret. Der har faktisk været så meget gang i salget af både i størrelsen 32-36 fod, at de er ved at blive en mangelvare – første skridt på vejen til at ny-båds-salget kommer op i omdrejninger.

Der er minsandten også røster fremme om en omlægning af den forhadte forsikringsafgift. Vi slipper ikke for afgiften. Det er yderst sjældent, at en indført afgift er blevet fjernet igen! Senest har regeringen lovet at fjerne afgiften på reklamer, men den var jo ikke engang indført, så den tæller ikke. Næ, der tales om omlægningen af forsikringsafgiften, og brancheorganisationen Danboat har haft møder med diverse embedsmænd og er blevet bedt om at komme med et bud på, hvordan denne byrde på ca. 120 millioner kan fordeles anderledes. Du kan læse meget mere om det på side 40, hvor både Dansk Sejlunion og Danske Tursejlere udtaler sig. I Norge sløjfede de "overnight" deres afgift, som var pålagt hestekræfter på bådmotorer. Jeg skal ellers love for, der kom gang i omsætningen af motorer.

Nu tør jeg, som tidligere nævnt, ikke tro på, at afgiften bliver fjernet, men en omlægning, så bredere skuldre er med til at bære byrden, kunne være med til at sætte skub i noget.

De danske sejlere i udlandet rykker

Et lidt mere muntert billede tegnes der af dansk sejlsport, når vi tager de udenlandske briller på. Landsholdet brillerede i franske Hyères, hvor den seneste World Cup blev afviklet. Udover to flotte medaljer, en i 49erFX og en i Laser Radial, ja så viste de danske landsholdssejlere pludselig lovende takter i klassen Nacra, og minsandten om ikke Sebastian Fleischer på sit RS:X surfbræt kom med i det forjættede land, "Medal Race" – top ti.

Unægtelig en flot præstation og indsats af alle de talentfulde sejlere, der lover rigtig godt for den kommende sæson og ikke mindst udsigterne til et forrygende OL i Rio i 2016.

Udover landsholdet så lykkedes det Team SAP at vinde deres første act i Extreme Sailing Serien. Jes Gram-Hansen og Rasmus Køstner kæmper nu på fjerde år med den actionprægede katamaran, og senest er Michael Hestbæk tilsluttet holdet som coach. Jeg skal love for, der er kommet nye boller på suppen. Et stort tillykke med sejren i Qingdao og fuldt fortjent. Jeg håber, I går hele vejen og står øverst på skamlen, når seriens sidste sejlads afvikles i Australien til december.

Dansk sejlsport fører sig frem på den internationale scene og med udsigten til de positive toner fra hjemlandet, jubler vi over igen at starte en sæson op, hvor glæden ved at være på vandet fylder mest.

Søren Øverup

 

 World Sailing

Faktacheck påviser usandheder: Natorp kommenterer

Kapsejlads

Forårsklassikeren Hyéres aflyst endnu en gang!

America's Cup

Restriktionerne løftes - America's Cup starter natten til...

★ Artikel

★ To kvinder skabte rædsel på havet

Kapsejlads

Ny Vegvisir Race værtsby: En Konge værdig

Kapsejlads

X-Yachts Gold Cup udsættes til august!

Udvalgte artikler *


Produktnyt