Bådmagasinet marts 2015

Baadmagasinet 03-2015 530bred

Tursejlads: Sikker om bord

 
  

 


 

Blikfang
Det professionelle danske sejlerhold, SAP Extreme Sailing Team opnåede en meget flot andenplads i Singapore, som var sæsonens første stævne.

Kort og godt
Alt godt fra bådbranchen   I   Udstyr   I   Personer   I   Nye både.

Den udenlandske momsfælde
Velkommen til den omvendte verden. Hvad angår både er der faktisk en latent bombe under mange sejleres økonomi, såfremt de bevæger sig ind i et fremmed lands farvand.

Portræt af bådebygger Poul Thuesen
Pedersens & Thuesens Bådebyggeri satte den lille by Bramdrupdam på verdenskortet, da de på knap to årtier byggede 97 af verdens fineste Drager.

Boatflex.com – lej båd i hele verden
Millioner af mennesker ønsker at være sejlere, sejle igen, sejle i andre farvande, eller bare komme på en uges sejlferie. Det kan blive nemmere i fremtiden.

Brugt båd: Luffe 37
34-årige Luffe 37 er et godt valg af brugt turbåd, især til sejlerfamilier der gerne vil nyde farten og den gode sejlads med en slank båd. Samtidig er Luffe 37 stadig aktuel som kapsejladsbåd. Prisen for de ældre både svinger typisk omkring 300.000 kr.

Boot Düsseldorf indfriede forventningerne
Forventningerne var høje, og de blev til fulde indfriet over ni dage, hvor messen tiltrak mere end 240.000 besøgende, dog marginal tilbagegang i forhold til 2014.

Danske farvande bliver renere
1. januar trådte Svovldirektivet i kraft. Det betyder, at gennemsejlende skibe skal reducere udledningen af partikler fra skorstensrøgen med en tredjedel.

Vi tester: Bavaria 51 Cruiser
Den nye 50 fods Bavaria Cruiser 51 er ambitiøst optimeret overalt med bedre kvalitet, funktionalitet og cruisingkomfort. Når båden bliver fyldt op med luksusgrej, som den testede båd, så kan prisen holdes lige under 3 millioner kr.

Langtur – bag facaden: Del 5
Kanarieøerne er et stort delmål på vejen til Caribien og startstregen for den store Atlanterhavsoverfart. Der er mange skridt på vejen dertil – nogen lette, andre svære.

10 ting du skal vide om AIS
AIS viser dig alle de store skibe i nærheden, inkl. oplysninger om kurs, fart, navn og planlagte rute. Men systemet har nogle begrænsninger, som det er vigtigt at kende.

Kend dit TURGREJ: Sikkerhed på tursejlads
Sikkerhedsgrejet til tursejlads er en nødvendig, men forhåbentlig også helt overflødig investering. Godt og funktionelt sikkerhedsudstyr er bare den bedste livsforsikring der findes. Her guider vi dig igennem det vigtigste, man bør have om bord på båden.

Vi tester: Quicksilver Activ 805 Cruiser
Bådmagasinet har været i Norge for at teste Quicksilver Activ 805 Cruiser, som både er flot og funktionel, og samtidig byder på gode løsninger for op til fire personer.

Vi tester: Smartliner 170
Smartliner 170 er en overraskelse i mere end en forstand. Det er en ny aluminiumsjolle på det danske marked, og lidt større end hvad man ellers normalt finder i kategorien.

Med Troldand til Azorerne: Del 2 af 2
Troldand og besætning fortsætter til den centrale øgruppe, hvor især Faial og Horta er kendte af sejlere. Mest betaget er besætningen af den mindre besøgte ø São Jorge, der er et sandt paradis. Derefter sættes kursen igen mod Europa.

På hyggetur i de hollandske kanaler
Afsluttende beretning om Nessie’s tur fra Danmark og rundt i Holland.

Dannebrog fortsat i Extreme Sailing Series
SAP Extreme Sailing Team startede deres fjerde sæson i Singapore med en flot andenplads. Holdet er styrket med Michael Hestbæk som ny træner. Målet er, som et af seriens erfarne hold, en topplacering i 2015.

Guiden

Havnepladsen

 


 

The show must go on

Ih, hvor har jeg glædet mig til denne udgave. Marts udgaven er jo den første forårs måned, og ikke nok med det, det er nemlig messe tid. Som mange sikkert er det bekendt, ja så har der faktisk ikke været en indendørs bådudstilling i hele to år herhjemme. Så der er vel ikke noget at sige til, at ikke kun Team Bådmagasinet, men hele bådbranchen som ser frem til de næste par weekender i Fredericia.

Messe C i Fredericia er i top form. Der meldes om udsolgte haller, over 200 udstillere vil den sidste weekend i februar samt den første lange weekend i marts, fra torsdag til søndag, slå dørene op til en udstilling, hvor børn under 14 år kommer gratis ind alle dage. Et rigtig godt initiativ, som kan trække flere børnefamilier til en bådudstilling, der også ’serverer’ et godt underholdnings program.

Ikke kun på scenen, hvor mange prominente gæstetalere og foredragsholdere vil sætte kulør på dagene. Næh – det bliver også en bådudstilling med et mangfoldigt udbud af både, hvad end det er med sejl eller motor. De store maritime butikker har stande som bugner af tilbud, der bliver skattejagt for børn, og har du mod på en tur på et bræt eller i en kajak, så findes der op til flere bassiner, hvor meget forskelligt ’legetøj’ kan afprøves.

Team Bådmagasinet er naturligvis også på plads. Specielt til udstillingen har vi fremstillet et godt gammeldaw’s bådmarked, en særudgave af ’Boatindex’, som vi deler gratis ud. Bådhandelen begynder igen at komme i bevægelse. Priserne har stabiliseret sig på et niveau, hvor sælger og køber taler samme sprog, og jeg er sikker på, at der er mulighed for at gøre en god handel, hvis dine ambitioner er at få vand under egen køl.

En af de helt store nyheder på udstillingen er, at du igen kan låne til bådkøb. Middelfart Sparekasse har valgt at træde ind på markedet for finansiering af lystbåde, og herfra skal der lyde et stort – velkommen, I har været savnet.

Der er altså en god grund til at komme forbi Bådmagasinets stand i Hal A. Du får et blad med under armen, og som altid har vi jo med sikkerhed et super godt tilbud på et abonnement - og husk, Bådmagasinets tilbud gælder også eksisterende abonnenter, men i dette her tilfælde kun på Boatshow i Fredericia. Er du allerede abonnent på Bådmagasinet, så sørger jeg for. at du kan komme billigere ind. Med denne udgave af magasinet har jeg vedlagt et par rabatbilletter, og håber vi ses.

Søren Øverup