fbpx

Mads Kolte-Olsen ny generalsekretær i DS

Artikelindeks

Dengang sprang embedsmanden fra Fødevareministreret over i et hjerteprojekt, hvor hans egne børn var en aktiv del ude i Brønshøj Husum Gruppen, hvor Mads selv er minileder. Dengang gjaldt det udnævnelsen som Generalsekretær i Det Danske Spejderkorps, en organisation med lige så lang en historie som Dansk Sejlunion, og mindst lige så mange frivillige ledere. De seneste 4-5 år er medlemstallet vokset støt i Det Danske Spejderkorps, hvor stadig flere melder sig ind, og stadig færre melder sig ud.

Et modigt valg af ny generalsekretær

Lad os være hudløse ærlige overfor læserne. Ansættelsen af Mads Kolte-Olsen er sket under redaktionens radar. Mads stod ikke på de forhåndsartikler, der var forberedt den seneste uge. Det er et modigt valg, men et flot valg af Hans Natorp. Godt at det ikke blev en af de frelste, der på en eller anden måde har været fedtet ind i "et eller andet" inden for sejlsporten.

Mads Kolte-Olsen er det mest oplagte valg, når man ved, hvem der ikke søgte stillingen som ny generalsekretær. Ærligt skal jeg derfor være den første til at ønske tillykke - for posten som ny generalsekretær i Dansk Sejlunion er en meget svær stol at skulle udfylde efter mere end 27 år med Dan Ibsen.

Mads har engagement og er en fantastisk inspirationskilde

Kolleger, der har været spejderledere i flere år, fremhæver Mads Kolte-Olsens lysende engagement som hans særkende. Hans smittende entusiasme kan få folk til at se på opgaven med helt nye øjne. Fælles for de mange, der gerne udtaler sig, er, at det altid er Mads Kolte-Olsen, der med sin personlige begejstring puster nyt liv i projektet.

Kommentarerne redaktionen har kunnet nå at indhente på ganske kort tid, går lige fra begejstring til let undren. Mange har ikke hel klarhed over, hvem Mads Kolte-Olsen egentlig er?

Anette Oldenborg Petersen, tidligere udvalgsformand, medlem i Det Danske Spejderkorps og kasserer i Kvindelig Sejlklub, er ærgerlig som spejder, men glædelig overrasket som sejler. "Mads er det helt rigtige valg. Han er en fantastisk kommunikator, fantastisk til at inspirere – derfor et fantastisk godt valg for dansk sejlsport. Bare for at få lov til at arbejde med Mads igen, kunne jeg overveje at kaste mig ud i frivilligt arbejde i Dansk Sejlunion". Blandt de adspurgte anses det mere som en headhunting, end en åben jobansøgningsproces som Mercuri Urval gennemført sammen med formand Hans Natorp.

Før posten i Det Danske Spejderkorps kom Mads fra en stilling som leder af direktionssekretariatet i Fødevarestyrelsen. Ambitionen var dengang som nu at kombinere "legen" med hans massive ledelseserfaring. Årene i Det Danske Spejderkorps bliver et værdifuldt aktiv for ham, når han nu skal afløse Dan Ibsen. Hos spejderne har Mads bevist, at han mere end magter opgaven at stå i spidsen for en frivillig organisation, som både spejderne og Dansk Sejlunion basalt set er. Folkene omkring Mads, både hos spejderne, i ministeriet og ude i lokalsamfundet fortæller, at Mads lynhurtigt skaber sig et overblik og "træffer" de rigtige beslutninger på ledelsesniveau. Han har både fra ministeriet og spejderne erfaringen i at rulle ambitiøse visioner og komplekse strategier ud i livet.

Mads Holte-Olsen

Mads Kolte-Olsen er klar til at løse opgaverne i Dansk Sejlunion

Assistent for Natorp?

Godt nok er Mads Kolte-Olsen lovet stor frihed til at løse opgaven i Dansk Sejlunion, men spørgsmålet er, om det er sandheden, eller er den nye generalsekretær assistent for Hans Natorp? Hans er dels lønnet formand, derfor også meget synlig i arbejdsdagen. Mads Kolte-Olsen får en formand med vilje til at få sine synspunkter igennem, og ikke bange for at skære til, når det findes nødvendigt.

Læs videre på næste side
Kort nyt

Svenske sejlere melder Bornholmerlinjen til politiet

★ Teknik

★ Sensorer kan fortælle alt

Sejlsportsliga

Ligaen har kurs mod Sydfyn - med flere både på startlinjen

Kort nyt

Højskole og sejlklub slog sig sammen i sommerferien

Kapsejlads

E-jolle: Søren Johnsen vinder Master EM

Kapsejlads

Team Hansen ude at lege med de store - se video

Kort nyt

Aabenraa Sejlklub fejrer 100 års-jubilæum med kendt band

Udvalgte artikler *

Hvorfor lære at sejle?

Mikroeventyr er hot – skal du med?

Ny båd til sommer?