Afgiftssagen: Anders Samuelsen - det er skandaløst!

Liberal Alliance har kastet sig ind i sagen om afgiftsstigningen på kaskoforsikringen. Anders Samuelsen udtaler sig til Bådmagasinet: "Liberal Alliance kaster sig over den her afgiftssag. Øget skatter er vi i princippet helt imod – og især skat på fritid".

Træffer beslutninger på forkert grundlag

Det er kommet frem, at politikerne har benyttet faktuelle forkerte statistikker og tal. Blandt andet at lystsejlerne skulle stå for langt størstedelen af alle redningstjenester i danske farvande. "I denne her afgiftssag, der bygger på fejlagtige oplysninger, er det jo skandaløst, hvis politikerne træffer beslutninger på et forkert grundlag og urigtige oplysninger. På baggrund af dette stiller vi nogle spørgsmål til ministeren, som vi har kaldt i samråd".

Anders Samuelsen er selv sejler og har tidligere ejet en Polaris Drabant og en Bayliner, så han kender udmærket til forsikringsafgiften på kaskoforsikringen. Anders slutter: "Det er uholdbart, hvis dette forslaget vedtages. Man skruer lidt her og der – og det er skruen uden enden. Vi vil gøre, hvad vi kan for, at det lykkes at hive dette urimelige forslag af bordet igen".

Læs LA's pressemeddelse på næste side


 

Liberal Alliance vil nu have skatteminister Holger K. Nielsens forklaring på den planlagte brandbeskatning af bådejere.

Partiets skatteordfører Ole Birk Olesen har derfor netop kaldt skatteministeren i åbent samråd i Folketingets skatteudvalg. Han køber ikke regeringens officielle argumenter for at forhøje statsafgiften på bådes kaskoforsikringer med 34 pct.

"Regeringen påstår, at stigningen er nødvendig for at betale for redningsoperationer for lystfartøjer – men jeg stoler ikke på regeringen i denne sag. Vi må til bunds i, hvilken dokumentation regeringen har for, at det skulle være et særligt problem", siger Ole Birk Olesen.

"Derudover undrer det os naturligvis ekstremt meget, at regeringen nu endnu engang finder på en ny afgiftsforhøjelse til danskerne, når den ellers flere gange har sagt, at den ikke har planer om flere eller højere skatter", siger Ole Birk Olesen.