fbpx

Regeringen vil hæve forsikringsafgiften på lystbåde

Inkluder i Newsletter: Ja

Regeringen vil hæve forsikringsafgiften på lystbåde til 1,34 procent. I dag betaler alle lystbådeejere 1 procent af bådens forsikrede værdi til statskassen. Steen Wintlev fra Dansk Sejlunion bekræfter overfor Bådmagasinet, at man har modtaget et dokument, der indeholder et forslag til en stigning i afgiften. Steen udtaler: "Forslaget om stigningen er godt gemt af vejen mellem lovforslag om lønsum, selskabslove, Co2-kvoter. Vi modtaget skrivelsen sent fredag, og ministeriet skal have vores høringssvar seneste i morgen! Derfor arbejder jeg nu på højtryk med et svar".

Sejlerne betaler 115 millioner om året

I høringssvaret vil man forsøge at stille skarpt på, at man i dag fra statens side ikke kan fortælle de danske lystsejlere, hvad man bruger de 115 millioner danske kroner på. Penge som man hvert år inkasserer fra sejlerne. Den nye stigning begrundes med, at den skal bruges til finansiering af Lyngby Radio.

Læs også: Fjern 1 % forsikringsafgiften og få gang i bådbranchen

Dybt uretfærdigt

Hvis afgiften stiger, kan det få nogle sejlere til at opsige deres kaskoforsikring på deres båd. Simpelthen fordi sejlsport er blevet for dyr en fritidsinteresse - os bekendt er vi den eneste fritidsinteresse, der hvert år skal bøde ved kasse 1. Det kan udtrykkes med få ord - det er dybt uretfærdigt!

Det vil uden tvivl give en negativ spiral i hele den danske bådbranche - ikke noget branchen ligefrem har brug for på nuværende tidspunkt. I værste fald vil det endda også skræmme nye potentielle sejlere fra at blive en del af sejlsporten.

Hvad synes du - bland dig i debatten!