Brdr Toft stopper på toppen

Noget overraskende stopper den mest succesfulde danske 49er-duo lige nu karrieren som elitesejlere. Et stop der kommer mens Emil og Simon Toft aldrig har sejlet bedre. I 2011 blev det til både EM- og VM-bronze og på den seneste verdensrangliste røg brødrene fra Skive op som verdensettere.

"Vi prøvede os frem. Vi lærte hurtigt. Vi begyndte at vinde sejladser. Vi holdt op med at have det sjovt!," skriver Emil og Simon Toft i deres blog på sejlsport.dk og fortsætter:

"Da vi tilsidesatte alt andet for at opnå succes i kapsejlads, tilsidesatte vi også mange af de ting der var en del af drømmen til at begynde med."

Som Mads og Monopolet i døgndrift
"I erkendelse af det, har vi besluttet at indstille karrieren som elitesejlere. Det var nogle vilde ord at sige til vores sejlerkammerater og det er nogle vilde ord at skrive nu. I den tid vi brugte på at træffe beslutningen har vores hoveder kørt som en udgave af Mads og Monopolet i døgndrift. Susanne Bjerrehus støtter os og synes, at vi skal følge vores hjerter. Flemming Østergaard er derimod rasende. Han mener kun det er OL guld der tæller. Hella Joof er meget i tvivl – hun vil egentlig helst bare synge en sang!"

Trist og ærgerlig sportschef
Sportschef hos Dansk Sejlunion, Thomas Jacobsen, ærgrer sig over bronze-brødrenes beslutning. Til sejlsport.dk siger han:

"Jeg er rigtig trist over deres beslutning, for de to har virkelig løftet deres niveau markant i 2011, og har været sæsonens mest succesfulde besætning. De har gang på gang sejlet flot, og resultaterne taler for sig selv med deres EM- og VM-bronze."

Læs hele brdr. Tofts blog her, samt Thomas Jacobsens reaktion på sejlsport.dk.