Maxi Fenix: Genial begynderbåd

Den lille 27 fods Maxi Fenix var en supermoderne cruiser med et fint potentiale til kapsejlads, da den kom på vandet i 1981. Den var med tidens nye 7/8s svenskerrig med bagudvendt saling og var på forkant af udviklingen med en velfungerende selftacker.

Høj kvalitet
I dag har Fenix vist at den er en særdeles aktuel og levedygtig i høj kvalitet. Den har stadig gode sejlegenskaber efter en mere nutidig målestok og der findes mange gode både i fin stand på brugtmarkedet.

Holder prisen godt
Det illustreres bedst ved at det er en båd, der holder sin pris godt. Nyprisen var på 275.950 kr. i 1987 og her 24 år senere handles de brugt til mellem 120.000 kr. og 200.000. Det viser at en brugt Fenix er en fornuftig bådinvestering.

Tegnet af Pelle Petterson
Fenix er tegnet af legendariske Pelle Petterson, der gav den rummelige cruiser nogle hurtige og meget harmoniske linjer. Nyheden blev hurtigt en salgssucces med i alt ca. 1250 solgte både i en periode på 10 år. De fleste blev dog bygget fra 1981 til 1986.

Læs hele historien om Maxi Fenix i det nye Bådmagasinet der nu er ude i kioskerne. Er du web-abonnent (læs mere om abonnementet her) kan artiklen allerede læses i artikelarkivet.

Læs mere
Læs mere om indholdet i Bådmagasinet januar her.