fbpx

Velbesøgt Titanic udstilling lukker snart

Inkluder i Newsletter: Ja

Den 30. december lukker udstillingen om verdens mest berømte skibsforlis Titanic – The Exhibition i H.C. Andersen Slottet i Tivoli. Udstillingen skal videre til Barcelona i forbindelse med næste års 100 års jubilæum for skibsforliset.

Den spanske udstilling, der tidligere har været vist flere steder i Spanien samt Berlin og Stockholm og er nu set tilsammen af mere end 1.321.592 betalende gæster.

Sektion om danskerne spredes for alle vinde
Når den store udstilling om Titanic slutter bliver den lille særudstilling om danskerne om bord på Titanic spredt for alle vinde. Unikke fotos af Karla Andersen der overlevede forliset og et meget omtalt lommeur der blev fundet på Hans Kristensen Givards lig og mange andre værdifulde ting, vender tilbage til de danske efterkommere. Samlet set blev de mange sjældne effekter vurderet til et beløb på mellem en halv til en hel million danske kroner. Effekterne stiger angiveligt i værdi i 2012, hvor det er 100 året for verdens mest berømte skibsforlis.

Smykket der blev stjålet
Tilbage i september måned kom udstillingen lidt uheldigt i overskrifterne "World Wide", fordi det lykkedes en listig tyv at få fingre i en kostbar halskæde. Halskæden blev båret af en ung kvinde fra en af de rigeste familier som var om bord på Titanic i 1912. Kæden har angivelig en værdi på ca. 14.000 Euro. Dansk politi har været på banen og efterforsker stadig tyveriet, men fortsat uden held. Der er en dusør på 1000 Euro til den der kan lede til sagens opklaring. I aviserne i udlandet blev smykketyveriet omtalt i mere end 1000 forskellige aviser.

Kort om udstillingen
Titanic udstillingen byder på mere end 200 originale genstande fra Titanic og giver et indblik i en række af de mennesker, som var ombord på Titanic, da det berømte skib sank natten mellem 14. og 15. april 1912. Udstillingen har åben sidste dag 30. december, hvorefter udstillingen pilles ned for at genåbne i 100 året for Titanics forlis i Barcelona. Om bord var bl.a. 14 danskere, hvor kun to overlevede, 123 svenskere, hvor 34 blev reddet og 31 nordmænd, hvor 10 blev reddet. Kilde: "Sagoskeppet" (2008) Claes-.Göran Wetterholm.

tivoli.dk/titanic