fbpx

Oplev udstillingen ”Dansk Olympisk sejlsport gennem tiden”

Related Articles: De danske sejleres olympiske historie
Inkluder i Newsletter: Ja

Danmarks Museum for Lystsejlads i Svendborg markerer OL 2024 med en temaudstilling, der rummer såvel et tilbageblik på tidligere deltagelse og resultater, såvel som de helt aktuelle.

Dermed er der god grund til at lægge en af sommerens sejlture igennem det skønne Svendborg Sund og besøge udstillingen - eller blot køre en tur til Svendborg over landjorden. Der er fri entre for alle.

Sommer-OL i 2024 afholdes i Paris med sejlsporten i Marseille. Danmark deltager i en række discipliner, og Bådmagasinet vil være på plads med daglige reportager. 

Dansk sejlsports olympiske historie startede allerede i 2012, hvor 6-meteren ’Nurdug’ vandt sølv. Det er især i tiden efter 2. verdenskrig, at dansk sejlsport for alvor manifesterede sig som den mest vindende sportsgren i Danmark. Her står især Paul Elvstrøm som sejlsportens fyrtårn med fire olympiske guldmedaljer og en kåring i 1996 som århundredets danske idrætsmand. 

Dansk sejlsports medaljevindere er repræsenteret fra Paul Elvstrøm til Anne-Marie Rindom som den seneste guldmedaljevinder, og her imellem Jesper Bank, Poul Richardt Høj Jensen, Jørgen Bojsen-Møller, Christine Storm Lassen, Dorte O. Jensen - blot nogle af dem, der har repræsenteret Danmark ved de olympiske lege – og vundet medaljer.

Lystfartøjsmuseet er stolte af at kunne præsentere en stor samling af de klassiske OL-designs under samme tag. Næsten samtlige bådtyper vil være repræsenteret i udstillingen: Firefly, O-jolle, Finn-jolle, Europa-jolle, Flying Dutchman, Soling, 49’er, Laser-jolle og mange andre.

Resultaterne taler deres eget sprog – i alt 31 OL-medaljer, heraf 13 guld, 9 sølv og 9 bronze.

Fra 8. maj til 21. oktober
Udstillingen åbner den 8. maj 2024 kl. 16.00 med deltagelse af en række OL-sejlere, hvoraf flere fortæller om deres egne oplevelser. Mere info om programmet for åbningsdagen følger. Alle er hjerteligt inviterede - museet håber at se mange og ser frem til en festlig dag!

Under selve OL vises sejladserne på storskærm i hallen, så her er basis for, at sejlsports interesserede sammen kan følge de danske sejleres kamp om medaljer. 

I sensommeren gæster Anne-Marie Rindom museet og fortæller om sine oplevelser, udfordringer og resultater i sin sejlsportskarriere og om sin deltagelse i OL her i 2024.

Udstillingen er museets sidste store temaudstilling inden museet flytter fra Frederiksøen til en ny lokation på Svendborg Havn.

Støt lystfartøjsmuseets arbejde
Danmarks Museum for Lystsejlads arbejder for at bevare og præsentere lystsejladsens mere end 150-årige historie i Danmark, en stor fritidsinteresse og en af Danmarks stolteste sportsgrene med utallige medaljer OL-, VM- og EM-medaljer.

Museet er ikke støtte af offentlige midler og har derfor stort brug for alternativ finansiering, hvilket blandt andet skabes via sponsorater fra firmaer og fonde, en erhvervsklub samt medlemskaber af støtteforeningen.

Der findes følgende muligheder for at støtte museets arbejde:

  • Sponsorater
  • Museets Erhvervsklub – medlemskab 6.500 kr./år
  • Firma medlemskab – 750 kr./år
  • Klubmedlemskab – 500 kr/år
  • Individuelt medlemskab – 300 kr./år

Læs mere om hvordan man støtter museets arbejder her.
Udvalgte artikler *