fbpx

Boligdrømme på vandet: Husbåde som alternativ livsstil i Danmark

Related Articles: Krav om byggetilladelse for at bo i båd i Aarhus Kommune: Erstatningkrav kan være på vej
Inkluder i Newsletter: Ja

Danskerne er blevet mere nysgerrige på at bo anderledes og i deres søgning efter at udtrykke deres individualitet, vinder alternative boligformer som husbåde frem. 

Kristine Virén, formidlingschef hos Bolius og ekspert i 'Hammerslag', og Mira Lie Nielsen, boligøkonom hos Nykredit, fortæller i DR’s Hammerslag, hvordan danskerne ikke kun søger efter unikke boliger for at opnå økonomisk gevinst, men mere for at realisere drømmen om et liv, der afspejler deres personlige værdier og drømme.

I programmet møder man blandt andre Simone Green, der bor i København på en hollandsk flodpram, som er ombygget til en 50 kvadratmeter husbåd. Båden ligger ved ’Slusen’, hvor vuggende bevægelser giver en unik søvnoplevelse, og morgenerne byder på åben terrasse direkte på vandet. 

Men vejen til husbådslivet er ikke uden udfordringer, fremgår det. Både vedligehold og finansiering kræver ekstra overvejelser. Markedet for husbåde er vanskeligt at navigere i med hensyn til priser og finansieringsmuligheder, hvilket gør det til et mindre tilgængeligt valg for mange. Ifølge Mira Lie Nielsen, er det vigtigt at gå ind i husbådslivet med åbne øjne og en god portion opsparing, da traditionelle realkreditlån ikke er en mulighed.

Men den voksende interesse for husbåde og andre unikke boliger er et tegn på, at mange er villige til at omfavne de udfordringer, der følger med, i jagten på et mere personligt og meningsfyldt hjem. Og her burde de ansatte i Aarhus Kommune måske læse med, som netop har sendt advarsel ud til de, der bor på en båd i Aarhus Havn, om at de i princippet har to år til at opgive deres alternative boligform. Læs også artikel om dette emne herunder.
Kilde: DR.dk - link til den oprindelige artikel

Link til Hammerslag: Husbåden

 

 


Galleri
Udvalgte artikler *