fbpx

Ocean Globe Race: Håbet lever stadig for Translated 9

Inkluder i Newsletter: Nej

Det er travle dage i Punta del Este, Uruguay: Tirsdag går starten på fjerde og sidste etape af Ocean Globe Race. Kursen går mod Southampton UK, hvor racet startede tilbage i september sidste år.

Den store etape
Efter sigende har der været festet igennem den sidste uges tid – sejlerne har været lykkelige over at have gennemført den store Sydhavsetape fra Auckland NZ, rundt om Kap Horn og til Punta del Este. Det er en meget fin og sjælden klub man er blevet medlem af, når man har gjort det.

Der skal knokles
Men det er ret short stopover, så travlheden skyldes også noget andet: På trods af karneval, festivitas og sikkert hårde hangovers, så er bådene slidt godt ned efter den meget lange og meget hårde tur fra New Zealand. Der er skader der skal laves, ved siden af det rutinemæssige vedligehold, som er meget omfattende når man skal sejle jorden rundt i både der tit er mere end 40 år gamle.

Despite not crossing the line in their now traditional South African colours, first mate Melissa Du Toit and Aurora couldn’t resist changing for post-arrival celebrations.Credit: Jacqueline Kavanagh / OGR2023

Om bord på Sterna fra Sydafrika har man fundet de nationale shorts frem...

Sprækker i skroget
Den største opgave har mandskabet på Translated 9, en Swan 65 med ægte Whitbread-historie. De kom først rundt om Kap Horn og dominerede etapen – indtil de opdagede strukturelle skader i skroget kort efter at de havde passeret Hornet. Det var ret omfattende og flere steder: Simpelthen sprækker i laminatet, som kunne sænke båden hvis det blev værre. Hvilket der var gode chancer for at det ville gøre, på det stadig vejrhårde stykke vand til Uruguay.

Småt med tid
Translated 9 måtte søge nødhavn på Falklandsøerne, for at få en dykker ned og inspicere, og evt. lave midlertidige reparationer.
Det så sort ud for den videre deltagelse – man skal nemlig være i havn på næste stopover minimum fire dage inden start på den efterfølgende etape, og derefter bestå en omfattende sikkerhedscheck. Det virkede ikke særlig realistisk.

Kan de klare det?
Men nu er Translated 9 faktisk dukket op i Punta Del Este inden tidsfristen udløb, og håbet lever. Dog er det stadig usikkerhed og småt med tid: Holdet passerede målstregen og sejlede derefter ud igen, direkte til et værft 20 sømil nede ad kysten, hvor de kunne komme i gang med reparationer øjeblikkelig. Over weekenden vil det stå klart om det ihærdige team på Translated 9 får opfyldt sin drøm om at sejle sidste etape og dermed fuldføre Ocean Globe Race.

Udvalgte artikler *