fbpx

Expedition Zero: Forladte både genopstår som havgående, grønne ekspeditionsfartøjer

Forladte både får nyt liv.
Inkluder i Newsletter: Ja

”Design, byg og lease sejlbåde til offshore-eventyr – både med verdens laveste miljøaftryk, optimeret til kommercielle operatørers behov.”

Sådan lyder missionsbefalingen fra Expedition Zero, en ny aktør i bådbranchen med et ganske originalt koncept. Som man måske kan udlede af den lidt kryptiske erklæring, så vil folkene bag Expedition Zero skabe en serie miljøvenlige sejlbåde til rigtige offshore-ekspedioner – både, som man kan leje eller lease.

Recirkulerer aflagte både
En ting er at bygge både i miljøvenlige materialer. Det er der andre der også gør. Men en nok så væsentlig krølle er, at Expedition Zero finder gamle, aflagte både uden en fremtid, og recirculerer dem.

Der findes endnu ikke nogen velfungerende systemer til recirkulering eller afskaffelse af både, når de ikke længere kan bruges. Det er et voksende miljøproblem, og en indlysende og tiltalende løsning er jo genbrug, eller såkaldt ”upcycling”, som det hedder i dagens miljølingo.

deck plating lava 330 innovation yachts shipyard qiglxawxuzu
En hel serie store, moderne offshore-både til leasing er på vej.

Gør det lettere for operatører
CEO Andrew Cowen udtrykker det således: ”Flere og flere ønsker at udforske og opleve åbent hav. Det har ført til en spændende vækst i det vi kan kalde ”eventyr-turisme”. Som en voksende branche har vi et stort ansvar i at bevare denne meget sårbare natur. Ved at lease state of the art ekspeditionsfartøjer, reducerer vi omkostninger og vedligeholdsbyrde for operatører, og gør det lettere at fokusere på det de gør bedst: At tage flere og flere miljøbevidste kunder ud på eventyr.

Mere her
Seneste nyheder

Branchenyt

Melges - nu også som RIB

Kapsejlads

Tilbage i 'verdens vildeste' kapsejlads 

SailGP

Sehested is back: Eminent førstedag i Australien

Udvalgte artikler *