fbpx

Historisk færge kan blive din - hvis du er den rette

Inkluder i Newsletter: Ja

Den historiske færge, omstigningsbåd til Aarhus-Kalundborg-færgen og senere læge- og postbud for Tunø er sat til salg, men ikke hvem som helst kan købe den. De nuværende ejere, som er Aarhus Sail Event, betinger sig, at den historiske træbåd bliver erhvervet af skibskyndige mennesker, som vil bevare den for eftertiden.

- Det har kæmpe betydning for os, at skibet kommer videre som et kulturhistorisk skib, så det er vigtigt, når vi ser på en potentiel køber, siger Lars Hede CEO hos Aarhus Sail Event til Tv2 Østjylland.

Det var Tunø Sogneråd, som i 1965 fik bygget MS Tunø på A. Petersen & Søns Skibs- og Baadebyggeri i Hou i 1965 for 200.000 kroner, da man havde brug for en færge til øen. I 1979 blev det solgt til en privatperson, og efter år med skiftende ejere blev den i 2020 købt af Aarhus Sail Event – og senere overtaget af hovedaktionærerne på en auktion for 650.000 kroner. 

Ejerne har i mellemtiden fået et større skib, fjordbåden Helene.

I år 2000 blev MS Tunø totalrestaureret, så den i dag står i fin stand. Lars Hede forestiller sig, at det kan være en forening eller en kreds af privatpersoner med viden om gamle træskibe, der kan blive MS Tunøs fremtidige ejer.

Prisen er ikke oplyst.

Fakta:

Bygget 1965 i Hou. Eg på eg kutterform med krydserhæk

Tonnage: 19,95 brt.

Dybdegang: 1,80 m

Længde: 13,65 m

Motor: 2-cyl firtakts Callesen diesel 120 hk

Fart: ca. 8,5 knob

 


Galleri
Udvalgte artikler *