fbpx

Vil sejle flere ud på havsafarier og indgå i maritime partnerskaber

Inkluder i Newsletter: Ja

Flere end 2.000 gæster har sidste år været ude med Øresundsakvariets guider på sejlture på Sundet for at opleve tun, marsvin, sæler og havfugle og andre havdyr.

På nogle ture kunne man opleve flere hundrede tun springe og ud over kæmpestore flokke af springende tun bragte 2023 også det sensationelle syn af en næbhval, som blev spottet af én af akvariets ansatte.

De populære havsafariture på Øresund har været med til at trække besøgstallet op til en rekord i 2023 på 55.634 besøgende. 

- Danskerne er vilde med de seriøse og underholdende oplevelser i havet omkring os. Og det nyder vi godt af, da vi både kan tilbyde børn og voksne indendørs og udendørs oplevelser med Øresunds havdyr i fokus, siger Jens Peder Jeppesen, akvarie- og museumschef for Øresundsakvariet i Helsingør i en pressemeddelelse på akvariets hjemmeside.

Ikke siden akvariets start i 1973 har Øresundsakvariet haft så mange besøgende – og den tidligere rekord fra 2009 er nu blevet slået med 529 flere gæster. 

Jens Peder Jeppesen fortæller også, at Øresundsakvariet nu vil satse på flere egne både, men også i samarbejdet med flere partnerskaber i Helsingørs maritime industri, hvor akvariets guider kan blive inkluderet i besætningen til formidlingsdelen af mange flere deciderede bådture på Øresund for både turister og lokale.

Øresundsakvariet er ejet af Biologisk Institut under Københavns Universitet. 
Udvalgte artikler *