fbpx

Ry Sejlklub ser frem til nye faciliteter, mens medlemstallet vokser

Inkluder i Newsletter: Ja

Ry Sejlklub har i de seneste år været inde i en rivende udvikling. Antallet af brugere i den midtjyske sejlklub er steget eksplosivt, og tæller i dag mere end 400 aktive.

Det gode arbejde af frivillige bliver nu belønnet. Den over 50 år gamle sejlklub i bunden af Knudsø er netop udvalgt til at indgå i Lokale og Anlægsfondens kampagne ”Strandlivets rum og rammer” med en tildeling af 150.000 kr. til projektudvikling af nye faciliteter i klubben.

Interessen for vandliv på søen er så stor, at det flere gange har været nødvendigt at lukke for tilgangen af nye medlemmer, fordi klubben ikke har plads til flere under de eksisterende rammer. 

- Derfor ligger det os meget på sinde at finde en løsning på, hvordan klubbens stærke fundament bedst kan udvikles fremadrettet. Vi har gennem de sidste par år arbejdet på en vision om at udvikle et klubhus og en havn, der stemmer overens med det stigende medlemstal og interesse, som sejlklubben oplever. Men det er et økonomisk meget stort projekt. Derfor er det helt fantastisk, at Lokale og Anlægsfonden kan se potentiale i vores projekt og har trukket os ud, som et af de projekter, de vil støtte og udvikle, siger Niels Copeland, formand for Ry Sejlklub og medlem i Ry Sejlklubs byggeudvalg, i en pressemeddelelse.

Projektet med arbejdstitlen ”Søhøjlandets Søsportscenter” er budgetteret til syv millioner kroner, hvor Ry Sejlklub selv skal skaffe den ene. Resten skal findes gennem kommunale bevillinger og økonomisk støtte fra diverse fonde.

Hos Baks Arkitekter i Egå er man allerede klar med tegninger til et nyt klubhus med tidssvarende omklædningsfaciliteter, nye grejopbevaringsfaciliteter og mere attraktive havnearealer, herunder en flydebro for surferne og en sikring af broanlægget med strøm, vand og gode fortøjningsmuligheder for kølbåde. 

27. januar er der opstartsseminar på kampagnen ”Strandlivets rum og rammer” hos Lokale og Anlægsfonden. Projektet afsluttes 5. oktober. Kampagnen vedrører kun støtte til projektudvikling.
Kilde: skanderborg.lokalavisen.dk

 
Udvalgte artikler *