fbpx

Godt nytår: Et spændende kig ind i '24

Inkluder i Newsletter: Ja

Årsskiftet - den perfekte tid til at se en smule tilbage, men allermest frem.

2023 har været en forrygende år, hvad trafikken her på Bådmagasinets website angår. Da vi toppede i højsæsonen var vi et mulehår fra at ramme 100.000 unikke brugere på bare en måned. Det er mere end en fordobling i forhold til 2022, og tendensen fortsætter – nok ikke så overraskende arbejder vi derfor også med en strategi om at styrke den elektroniske platform.

Da Bådmagasinet opkøbte BådNyt tilbage i 2018 fik vi også bladene fra deres arkiv med – ’desværre’ i flyttekasser, intet elektronisk. Det har vi nu sat os for at gøre det - altså elektronisk, sætte strøm til tæt på 1.000 blade fra BådNyt og Sejl & Motor gennem tiderne – vi har udgivelser tilbage fra 2. verdenskrig (Sejl og Motor) og med et tilskud fra SMV digital, har vi nu færdiggjort en proces og en plan for hvordan det skal lykkedes.

11.000 artikler
De ca. 11.000 artikler, som du allerede i dag kan søge i, i det vi kalder Danmarks Maritime Rigsarkiv vil blive til mere, når samtlige blade er scannet, og du vil som abonnent få adgang til en dansk maritim kulturarv som ikke findes mage. Vi bliver i sagens natur ikke færdige på denne side af sommerferien, men ideen og projektet er klar til at blive ført ud i livet. Med den udvikling som scannere og ikke mindst AI har skabt, vil alt blive søgbart, og med mulighed for oversættelse – der åbner sig jo helt nye muligheder…

Nye muligheder
Det findes der også for den trykte udgave - men det står noget anderledes til for trykte medier, også Bådmagasinet. Jeg ville ligne Komiske-Ali, hvis jeg påstod at løssalget bare rykkede. Løssalg er udfordret, og Bladkompagniet som i dag hedder DAO har svært ved at opretholde salgssteder i detail. Men, de trofaste abonnenter holder ved – ja vi oplever faktisk en lille fremgang, tusind tak for det.

Så længe nok sejlerne ønsker at få den trykte udgave leveret, vil Bådmagasinet udkomme - også i 2024, men det forudsætter naturligvis at sejlerne har lyst til at købe magasinet.

Branchen er ikke i tvivl og bakker flot op om det eneste maritime magasin herhjemme, og med vores nye aftale med Marine ProShop butikkerne, ser vi også mulighed for at komme ud til flere sejlere. Du kan fra februar købe Bådmagasinet i landets største udstyrskæde, Marine ProShop som du finder pænt fordelt rundt omkring i landet – læg dertil de største trafikknudepunkter som lufthavne, de større togstationer og udvalgte kiosker, som heldigvis stadig satser på et flot magasin-sortiment. Vi holder fast i udgivelses-frekvensen hver anden måned, som lader til at have fundet et godt niveau der passer til hvad markedet efterspørger, og hvor et årsabonnement, inklusiv adgang til PLUS sektionen, stadig er til at betale, for pænt under 500 kroner.

Voldsom forandring
Mediemarkedet er i voldsom forandring, og det er med en hastighed som ingen havde set komme. Det som så rigtigt ud i går, kan være forkert i dag. De store tech-giganter oplever vigende interesse på de sociale platforme, som forøvrigt også har indført betaling – alternativt bombarderes du med annoncer. Deres algoritme sørger for at kun ganske få følgere reelt ser dine opslag, hvis du ønsker flere må du til lommerne, og de ved godt hvad de vil have for det!  

Pludselig dukkede AI - kunstig intelligens, jo også op. Det har skabt nye muligheder som ingen kender grænsen for. Men, et interessant og tankevækkende studie fra MIT Management Sloan School viser, at testpersoner har en indbygget kærlighed til menneskeskabt indhold, hvilket medierne naturligvis skal udnytte.

Kvalitet fornægter sig ikke, og de gode gamle dyder hvor troværdigheden holdes i højsædet – hvor man som medie stiller de kritiske spørgsmål, alt sammen i kærlighed til sejlsportens bedste, vil i mine øjne ikke gå af mode. Dette, sammen med Bådmagasinets digitale projekt, vil hele team Bådmagasinet, med denne nytårshilsen holde fokus på i 2024.

Godt nytår

Søren Øverup
Redaktør  
Udvalgte artikler *