fbpx

Sømandens juleværksted er åbent

Inkluder i Newsletter: Ja

Mens sneen daler fint i Museet for Søfarts dok i Helsingør, så byder december måned på julerundvisninger for hele familien fyldt med historier om julen til søs.

Særligt for børnene er der mange aktiviteter.

I Sømandens juleværksted kan man prøve kræfter med den maritime julepynt og folde sit eget skib til juletræet. I udstillingen 'Skibe på stribe' kan man bygge sit eget flaskeskib, der drager på rejse om vinteren i snedækkede bølger.

I julen var sømanden langt væk fra sin familie, i flere måneder, nogle gange år spiste man julemad alene, og var der overhovedet gaver?

Tag en pude under armen og kom med på en rundvisning i vores udstillinger, lyder opfordringen fra museet: Hør blandt andet om julegrisen Jørgensen, hvis skæbne var beseglet til at glæde mandskabet til søs juleaften som flæskesteg. Men mon det endte lykkeligt for den lille gris?

Rundvisningen foregår den 27., 28., 29., 30. december. Hver dag kl. 11:30, 13:00 og 15:00.

Hver rundvisning varer ca. 45 minutter og der er maksimalt plads til 20 personer. Det er gratis at deltage, og mødested er i museets butik efter først til mølle-princip.

Bemærk også det særlige program: M/S Pop-Up antikvariat

Torsdag den 7. december kl. 14.00-18.00

Vinterens sidste arrangement bliver museets hyggelige Pop-Up antikvariat; Stedet hvor maritimt historieinteresserede kan komme og gøre sig et bogscoop, mens de hygger sig med vådt, tørt og det, der er stærkere.

Sømandens juleværksted er åbent i følgende weekender:

🔸 2. - 3. december

🔸 9. - 10. december

🔸 16. - 17. december

🔸 Lørdag d. 23. december, samt i juleferien fra 27. - 30. december.

 


Galleri
Udvalgte artikler *