fbpx

Video: Hurtigste elektriske båd - nogensinde...

Inkluder i Newsletter: Ja

Det er sat verdensrekord på en sø i USA: Båden 'Big Bird' racede hen over en spejlblank vandoverflade på Lake Townsend i North Carolina med en gennemsnitlig fart på 183,78 km/t. Ved forsøget blev der sejlet i to modsatte retninger, hvor man så tager gennemsnittet.  

Rekorden blev sat den 26. oktober til stor glæde for de 40 universitetsstuderende fra det amerikanske prestigefulde Princeton University, som nu er de nye verdensrekordindehavere.

Holdet har i længere tid arbejdet på at modificere et Pro-Outboard-hydroplan til et elektrisk monster med tilnavnet Big Bird, som har en 200 HK el-racermotor, udviklet i samarbejde med Flux Marine. De kan nu bryste sig af at have slået den tidligere rekord på 143 km/t sat af Jaguar-Vectors V20E racerbåd i 2018.

Bag rattet sad den rutinerede hydroplan-pilot John Peeters. På den første distance sejlede han over 179 km/t. Uden ekstra opladning vendte han rundt og sejlede så modsat, hvor han opnåede en fart på ca. 188 km/t. Banen og rekorden er godkendt af American Power Boat Association.

I en pressemeddelelse udtaler John Peeters, indehaver af adskillige rekorder i hydroplanracer:

- Vi kom sammen som et hold med en drøm. I dag bragte hårdt arbejde og opfindsomhed denne drøm til virkelighed. Sjældent kan man sige: vi er størst eller bedst, men i dag kan vi. Hurtigste elektriske båd nogensinde.

En knækket propelaksel satte punktum for flere rekordforsøg den samme dag, men Andrew Robbins, Princeton Electric Speedboatings administrerende direktør, fortæller, at holdet satser på et gennemsnit på 193+ km/t ved næste forsøg, og at man allerede er i gang med det forberedende arbejde.

Kilde: Princeton Electric Speedboating (PES)
Udvalgte artikler *