fbpx

Stjålet jolle udløser rød alarm hos DSRS 

Inkluder i Newsletter: Ja

I voldsom blæst sejlede Dansk Søredningsselskab i Kerteminde og Bregnør ud torsdag morgen for at lede efter en stjålet jolle, som var blevet set drive rundt ved Storebæltsbroen.

Jollen, af mærket Cresent 465 med en 20 hk påhængsmotor, var blevet stjålet sammen med en større båd natten til torsdag fra Jollehavnen i Kerteminde. Tyvene havde brugt jollen til at bugsere den store båd til Sydstranden, hvor de uforstyrret kunne skære motoren fri af den store båd, for derefter at tage den med sig.

Jollen lod de drive væk, og det udløste en rød SAR-alarm, hvor DSRS Kerteminde blev ringet op af Forsvarets JRCC.

- Det er ganske udramatisk, men vi bliver involveret, så man ikke behøver at sætte det helt store i gang, hvis et skib støder på en jolle uden nogen besætning, fortæller vagthavende hos DSRS Kerteminde Bjarne Christensen til Fyens Stiftstidende.

Da jollen blev set drive rundt syd for Storebæltsbroen besluttede Dansk Søredningsselskab sig for at rykke ud i redningsbåden Rescue Ida for at finde den. De satte kurs mod Korsør, men måtte ved nordspidsen af Agersø vende om, da det blæste 15 m/s, og bølgerne var over to meter høje.

Torsdag eftermiddag indløb der så godt nyt til jollens ejer.

- Jollen var drevet i land ved Skælskør, så han kunne leje en trailer og køre til Sjælland for at hente sin båd, fortæller Bjarne Christensen, der i sine tre år hos Dansk Søredningsselskab aldrig før har oplevet, at en båd er blevet brugt i forbindelse med et tyveri for derefter at blive sat fri.
Kilde: DSRS Kerteminde og Fyens.dk

 
Udvalgte artikler *