fbpx

Turismeprojekter får store millionbeløb – en stor del går til det maritime

Inkluder i Newsletter: Ja

Nu er der penge på vej til blandt andet at skabe flere havnebade, maritime legepladser, promenader og forbedrede forbindelser mellem by og havn.

Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse tildeler 110 millioner kroner til fire forskellige turismeprojekter, hvor der ikke mindst er sat fokus på de oplevelser, som den maritime verden kan tilbyde.

De fire områder er Thyborøn, Naturpark Lillebælt, Juelsminde og Nakskov. Her er et overblik på, hvad pengene kommer til at gå til:

Thyborøn
Thyborøn har fået tildelt 24 millioner kroner til etablering af multifunktionelle og stormflodssikrede promenader, parkeringspladser, forbindelsesstier og opholdsrum mv. som skal binde området bedre sammen og få turister til at blive i længere tid, men også beskytte by og natur mod klima-forbundne risici.

Naturpark Lillebælt
I Middelfart er det tanken, at udbygge marinaen med en aktivitetsbrygge og badebro, skater- og parkourområde, nyt fælleshus og picnicterrasser. Ved Binderup Strand bygges en tidevandsbro. Afsat beløb: 30 millioner kroner.

Juelsminde
Der er ligeledes afsat 30 mio. kroner til Hedensted Kommune, hvor Juelminde skal have fornyet havneområdet og storstranden, så det binder lystbådehavn, bymidte og strand bedre sammen. På den bynære strand etableres strandpark med en række rekreative elementer. 

Nakskov
Nakskov får 26 mio. kroner til at etablere et bynært havnebad i byens nedlagte færgeleje, som vil være knudepunkt for vandforbindelsen til Nakskov Fjord og der etableres en oplevelsesrute på land, der forbinder byområdet med turismeområdet ”Hestehovedet” ved fjorden.

- Vi håber med midlerne til de udvalgte projekter for alvor at få sat skub i de private investeringer via fysisk udvikling af lokale turismeområder i hele landet, siger Christian Motzfeldt, forperson for Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse.

Den økonomiske indsprøjtning kommer, fordi den nationale strategi for bæredygtig vækst i dansk turisme peger på et investeringsefterslæb i dansk turisme - særligt uden for de store byer. Styrelsen ønsker på den måde også at tiltrække flere private investeringer.
Kilde: Erhvervsfremmestyrelsen 

Kort nyt

Sømandens juleværksted er åbent

Kapsejlads

Nations VM: Piv ringe start blev vendt til sejr

Tursejlads

Spørgeskema: Hvordan forbereder langturssejlere sig, når det...

Udvalgte artikler *