fbpx

Unik mulighed: Bliv en del af ny specialenhed - infomøde lørdag søndag

Inkluder i Newsletter: Nej

Marinehjemmeværnet inviterer her i weekenden til informations- og rekrutteringsdage på Gl. Havn i Fredericia under overskriften "Lillebælt kalder på dig".

Der skal nemlig oprettes en ny specialenhed med base i Fredericia, som skal bestå af frivillige. Opgaven bliver døgnbevogtning til lands og søs, når der udskibes militært materiel primært fra Nato fra havnene i Fredericia, Esbjerg og Aarhus.

Den opgave er lagt i hænderne på Marinehjemmeværnet, der kan komme hurtigt rundt med deres RIB, der har en topfart på 30 knob. De er desuden udstyret med GPS, elektronisk søkort, ekkolod og sonar.

Ud over denne vagttjeneste bliver den nye enhed også opgaver for politiet i forbindelse med eftersøgninger og patruljering til søs.

Der findes allerede fire Maritime Force Protection-enheder i dag i henholdsvis Frederikshavn, Randers, Korsør og København.

De fredericianske hjemmeværnsfolk med delingernes særlige uddannelse er en underafdeling af Randers, men nu skal de altså have egen deling. Nye medlemmer, der efter de to dages arrangement i weekenden melder sig og findes egnede, skal gennem et uddannelsesforløb på et halvt år her i Fredericia. Man skal kunne godkendes til Hjemmeværnet, men derudover kræves ingen særlige forudsætninger, oplyser Hjemmeværnskommandoen.

Tid og sted:
18. og 19. november fra klokken 10 til 16 inviterer Marinehjemmeværnet til informations- og rekrutteringsdage på Gl. Havn. 

Tilmelding via linket her.

 


Galleri

Kort nyt

Sømandens juleværksted er åbent

Kapsejlads

Nations VM: Piv ringe start blev vendt til sejr

Tursejlads

Spørgeskema: Hvordan forbereder langturssejlere sig, når det...

Udvalgte artikler *