fbpx

Sejlklub ønsker sig flere unge medlemmer - kom til åbent hus og reception

Inkluder i Newsletter: Nej

I år er det 40 år siden, at Lundeborg Sejlklub på Fyn blev stiftet, og den 16. november bliver det fejret med en jubilæumsfest og åbent hus, hvor alle er velkomne. Formand i klubben Michael Vest Hansen har været med siden klubben blev etableret i 1983.

- I starten havde vi absolut ingenting. Vi startede med at købe 10 meget brugte optimistjoller, som vi sejlede i, men det var ikke ret godt, siger Michael Vest Hansen til Ugeavisen Svendborg.

Han husker, at det var et stort arbejde at få klubben i gang. Alle i bestyrelsen stemte dørklokker for at skaffe penge til jollerne, og det lykkedes efter bankospil og sponsorater.

Og mens medlemstallet steg, lykkedes det også at skaffe det første klubhus, som var en fejlproduceret container, som man skaffede fra A. P. Møller Mærsk. Siden har man fået flere større både, et nyt klubhus og en smuk cirkelformet lystbådehavn, som er tegnet af et medlem i sejlklubben. 

Det lykkedes også at få den danske OK-jolleklub til gennem 30 år at lægge sit årlige stævne i Lundeborg Havn.

- Det er gået lidt op og ned med medlemstal, men vi har aldrig villet lukke klubben ned, og det kommer vi heller ikke til, fortæller Michael Vest Hansen.

Netop tilgangen af flere unge og gerne børnefamilier står nu på ønskelisten til jubilæumsfesten og det klubarbejde, der skal udføres fremover. 

I dag har Lundeborg Sejlklub 147 medlemmer, som både dækker sejlere og kajakroere. Klubben vil komme med et oplæg til foråret om at hverve nye medlemmer og har opstillet nogle foreløbige eksempler:

  • Forsøge at ændre forstokkede og konservative holdninger og meninger til fremsynet lyst og udvikling.
  • Støtte træneruddannelse og yde aktiv opbakning til arbejdet med børn og unge.
  • Sørge for at udskifte og vedligeholde klubbens fartøjer bedst muligt.
  • Indhente fornøden sponsorstøtte til krævende opgaver og projekter.
  • Søge pressens og kommunens bevågenhed til støtte for den fortsatte udvikling.
  • Følge den almene og nære samfundsudvikling med henblik på at opnå bedst mulige vilkår for klubbens fortsatte eksistens og udvikling.

 40-årsjubilæet afholdes den 16. november, hvor der på dagen vil være åbent hus fra kl. 10 til 18.

Kilder: Lundeborg Sejlklub, Ugeavisen Svendborg.

Kort nyt

Sømandens juleværksted er åbent

Kapsejlads

Nations VM: Piv ringe start blev vendt til sejr

Tursejlads

Spørgeskema: Hvordan forbereder langturssejlere sig, når det...

Udvalgte artikler *