fbpx

Endelig starter Transat Jacques Vabre for alvor for alle 

Inkluder i Newsletter: Ja

Det bliver i morgen tirsdag, at de 40 IMOCAer starter fra Le Havre mens Class40 og Ocean Fifty genoptager sejladsen fra l’Orient allerede i dag mandag. 

Efter passage af stormene Ciaran og Domingos åbner vejrforholdene endelig så hele TJV-fleeten kan komme fra kaj og slutte sig til ULTIM-bådene der som de eneste kom rettidigt afsted i angrebet på Atlanterhavet.

Løbsledelsen har ændret ruterne for hver af de tre berørte klasser med fokus på sikkerhed og samtidig med øje for sammenhængen af forventede ankomsttider (ETA) i Martinique.

Det er snart en uge siden, at starten på den 16. udgave af Transat Jacques Vabre Normandie Le Havre fandt sted i Havre. De fem ULTIM-både har kunnet fuldføre deres rute, og sikkerheden for flertallet af flåden er blevet sikret i havnene i i’Orient og Le Havre, med tanke på de ekstraordinære vejrforhold i den forgangne uge.

Ugen er blevet brugt til at holde øje med enhver mulighed for at genstarte løbet, og nu ser det ud til, at det sker mandag. 

  • Havet vil være betydeligt roligere i Biscayabugten såvel som i Den Engelske Kanal, siger løbsmeteorolog Christian Dumard i en TJV-pressemeddelelse. - Den generelle vestlige strømning fortsætter, men starten vil finde sted under håndterbare forhold. En ny front rammer Atlanterhavskysten fra onsdag, men den ledsages af middelvind på 30-35 knob, væsentligt mindre voldsom end under tidligere episoder.

Se starter i dag
Class40 og Ocean Fifty genoptager løbet mandag den 6. november om formiddagen fra l’Orient.

Mandag kl. 10.30 vil de seks Ocean Fifty både starte den anden etape mellem l’Orient og Fort de France med øen Sal (Kap Verde, red.) om bagbord. Ruten er på 4.320 sømil og gør, at holdene går mod syd så snart de forlader Biscayabugten, for at undgå fronten, der ventes at ramme det nordlige Atlanterhav onsdag.

Mandag kl. 10.45 vil de tilbageværende Class40-både også starte deres rute på 3.500 sømil mod Fort de France, hvor de skal holde øen Santa Maria (Azorerne, red.) om bagbord. Denne mere direkte rute vil kræve, at monohull-bådene krydser fronten, men i modsætning til stormen Ciaran er vindene svagere, og der er flere muligheder for at undvige den kraftigste vind, også i Biscayabugten.

De første både forlader kajerne allerede kl. 8 fra basen i l’Orient. Startlinjen bliver mellem spidsen af ​​Talud i l’Orient og et udlagt mærke cirka en sømil ude. 

  • For at undgå den værste vind og forberede os på det næste store lavtryk, der forventes at ramme den 11.-12., indsætter vi et obligatorisk waypoint mod syd. For Class40 er det Santa Maria på Azorerne. Og for Ocean Fifty er der et ventepunkt mod syd, som vi arbejder på i øjeblikket med løbsledelsen og den seneste vejrudsigt, for ikke at begrænse mulighederne for meget, siger løbsmeteorolog Christian Dumard.

Se IMOCA starten tirsdag den 7
De 40 IMOCA-både vil starte fra Havre tirsdag kl. 9.30. De vil forlade bassinet Paul Vatine fra kl. 4 om morgenen. Dørene til slusen for at komme ud til åbent hav vil blive åbnet kl. 4.45 og lukke igen kl. 6. IMOCA ruten på 3750 sømil kræver også, at øen Santa Maria (Azorerne, red.) passeres på bagbord, ligesom Class40.

  • De vil ramme fronten i udkanten af Den Engelske Kanal tirsdag aften og onsdag nat med 35 knob fra syd/sydvest og bølger, der ikke overstiger 4 meter,' ifølge Christian Dumard.

Som sidste søndag vil deres start blive dækket af fotos og video og blive sendt direkte på sociale medier. I et samarbejde mellem løbsledelsen og klasserne kan ruterne løbende blive justeret i forhold til vejrforholdene for at prioritere sikkerheden for sejlerne og bådene. 

Om det er nok til at sikre at alle når sikkert i havn i Caribien vil tiden vise. Det forlyder at masterne på IMOCA-bådene er det svage led i forhold til den seneste regelændring der primært havde fokus på bådenes foils. 

Kort nyt

Sømandens juleværksted er åbent

Kapsejlads

Nations VM: Piv ringe start blev vendt til sejr

Tursejlads

Spørgeskema: Hvordan forbereder langturssejlere sig, når det...

Udvalgte artikler *