fbpx

Tragisk kæntring i brændingen koster 4 sejlere livet

Inkluder i Newsletter: Ja

En tragisk ulykke udspillede sig fredag ud for Portugals kyst, hvor en dansk båd kom galt afsted da den sejlede alt for tæt på kysten.

En storm, med bølger på mellem 6-10 meter har hærget i området, og den danske båd sejlede alt for tæt på kysten da en stor bølge kastede båden omkuld – rig og køl og ror blev flået af båden, som senere blev fundet strandet i sandet.

4 personer omkommet
I første omgang meldte de Portugisiske myndigheder om tre personer – alle danske som omkommet, ingen af dem bar redningsvest. Men, ved en senere undersøgelse af skroget fandt man endnu en person om bord afgået ved døden - personens identitet og nationalitet er endnu ikke offentliggjort.

På op til flere videoer som redaktionen er i besiddelse af, fremgår det tydeligt at båden sejler med for lidt sejl, den kan dårligt holde styrefart – den sejler alt for tæt på land, ja nærmest midt i brændingen, og den tragiske ulykke var tæt på uundgåelig.

Ulykken blev fanget af et videokamera på stranden, og det portugisiske nyhedssite Cmjournal viser videoen (eksternt link, red.) - hvor den danske båd bliver fanget i brædningen og kastet rundt, uden en chance for at komme på rette køl igen! 

 


Galleri

Kort nyt

Sømandens juleværksted er åbent

Kapsejlads

Nations VM: Piv ringe start blev vendt til sejr

Tursejlads

Spørgeskema: Hvordan forbereder langturssejlere sig, når det...

Udvalgte artikler *