fbpx

Kom til stor jubilæumsfest i Helsingør

Inkluder i Newsletter: Nej

Lørdag d. 7. oktober fejrer Museet for Søfart i Helsingør de første ti år i dokken med en stor jubilæumsfest og åbning af en helt ny udstilling. Det bliver en dag med aktivitet over hele museet med fest, talks, rundvisninger i alle udstillinger, børnebodega, lagkage og sang med Onkel Reje. Hør også forfatteren Patrik Svensson fortælle om menneskets fascination af havet.

For ti år siden flyttede museet fra Kronborg og ned under jorden i BIGs akitektoniske mesterværk i Helsingør Skibsværfts gamle tørdok. Derfor inviterer M/S til stor jubilæumsfest med alt godt fra havet og museets udstillinger. 

Som gæst på dagen kan du kigge museets medarbejdere over skulderen og komme med bag udstillingerne og arbejdet med formidlingen af søfartshistorien. Dagen igennem er der særrundvisninger over hele museet, debatter og foredrag om alt fra havets kvinder i Sydkorea til dampskibe, kolonihistorie og søkortets historie.

- Museet blev gennemgribende fornyet og forandret, da vi flyttede ned i dokken for ti år siden, og det er værd at fejre både de ti år i dokken og museets samlede 108 års historie. Vi er så glade og taknemmelige for alle de mange mennesker, der har besøgt museet siden da og mange kommer igen år efter år og er med til at sikre at søfartens historier lever videre. Derfor står hele museet klar til at byde velkommen med alt det bedste, vi kan, siger Anni Mogensen, direktør for M/S Museet for Søfart.

Der bliver masser af tilbud til børnefamilierne: I børnebodegaen Café Rotterejen er der god sømandsstemning hele dagen med bandeordskursus, klam sømandsmad og røverhistorier fra de syv have. Man kan også få svedige javertusser i tatoosalonen før dagens store afslutning med lagkage for alle og fødselsdagssang med den altid festlige Onkel Reje.

Desuden kan man komme med på den første officielle rundvisning i museets spritnye udstilling "Skibe på stribe" - om små modelskibe med store fortællinger. 

I dagens festlige anledning kan en billet til fuld pris byttes ud med et årskort til museet. M/S KLUB kort giver gratis adgang til museet i et år. Børn op til 18 år har som altid gratis adgang.

Jubilæumsfesten foregår lørdag d. 7. oktober fra kl. 11 - 17. Hele programmet kan ses på museets hjemmeside - eller via dette link. (ekstern pdf.)

Alle aktiviteter er gratis, når først entreen til museet er betalt.

 

Kort nyt

Sømandens juleværksted er åbent

Kapsejlads

Nations VM: Piv ringe start blev vendt til sejr

Tursejlads

Spørgeskema: Hvordan forbereder langturssejlere sig, når det...

Udvalgte artikler *