fbpx

Silverrudder: Start i sommerbrise – Jan Hansen grundstødt

Inkluder i Newsletter: Nej

Sommersolen skinner her midt i september måned, mens hundredevis af singlehandsejlere krydser ud Svendborg Sund i en lun brise. Det er den mest fredelige start i mange år, selv om der traditionen tro står en del både på grund i det lavvandede farvand. Kryds i medstrøm i et tæt felt, i et smalt sund er ikke en let øvelse, når man er helt alene om bord. Og kommer man ikke løs på egen hånd, er det forbi med racet for denne gang. Den skæbne overgik endda Jan Hansen, rekordholder i racet og en landets mest erfarne shorthandedsejlere.

img 7820

Trimaran væltede
Andre kom galt afsted allerede inden start. En 24 fods trimaran på vej til Silverrudder væltede ud for Assens torsdag. De to sejlere blev hurtigt samlet op af Dansk Søredningsselskab. Det lykkedes dem, sammen med besætningen, at rette båden op igen, og de kunne fortsætte uden skader.
Langt de fleste er dog kommet fint afsted. Langs vandet står tilskuere og ser på, og foran venter en lang dag og en endnu længere nat – og en dag igen, for dem der sejler de mest almindelige turbåde.

377109810 689161299406681 3968205299535338872 n

Se Jan Hansens foredrag
Jan Hansen holdt et meget velbesøgt foredrag onsdag her i Svendborg, hvor han gennemgik de vigtigste ting at passe på, når man skal sejle singlehanded. Ca 200 sejlere var tilstede – hvis du ikke var der, kan du selv se det her.


Kapsejlads

DS-DM: J/70’erne indtager Sønderborg

Bådudstillinger

Genova spiller med musklerne – her lidt tal

World Match Racing Tour

Jeppe Borch & Co. skal 'optræde' på den helt store scene  

Kort nyt

#587: Politiet og sejlerne er ved at finde melodien

Kort nyt

Kom til stor jubilæumsfest i Helsingør

Udvalgte artikler *