fbpx

Hjælpen er 1.200 sømil væk!

Inkluder i Newsletter: Nej

Arktisk Kommando oplyser, at ingen af de 206 personer om bord på krydstogtskibet Ocean Explorer kom til skade, da skibet stødte på grund i Nordøstgrønland.

Grundstødningen skete mandag eftermiddag i Alpefjord i nationalparken nær Mestersvig. Siden har krydstogtskibet ikke kunne komme fri ved egen hjælp, og efter at have ventet på tidevandet sidder skibet fortsat fast. 

Hjælp er nu på vej, men den er ikke nær. Arktisk Kommandos nærmeste enhed er inspektionsfartøjet Knud Rasmussen, som nu har begivet sig ud på en 1.200 sømil sejltur fra Nuuk for at komme krydstogtskibet til undsætning. Inspektionsskibet vil tidligst kunne være fremme fredag morgen, så passagerne må væbne sig med tålmodighed. Vejret kan også komme til at spille en rolle.

- Et krydstogtskib i problemer i Nationalparken er selvfølgelig bekymrende. Der er langt til nærmeste hjælp, vores enheder er langt derfra, og vejret kan være meget ugunstigt. I den specifikke situation ser vi dog ikke akut fare for menneskeliv eller for miljøet, hvilket er betryggende. Vi følger selvfølgelig situationen tæt og tager denne hændelse meget alvorligt, fortæller chef for operationer i Arktisk Kommando, kommandørkaptajn Brian Jensen, på Arktisk Kommandos Facebookside.

Arktisk Kommando har været i kontakt med et andet krydstogtskib, som befinder sig i nærheden af Ocean Explorer. Dette skib er blevet bedt om at forblive i området, så det kan assistere, hvis situationen skulle udvikle sig. 

Samarbejdet i Arktis betyder, at det muligvis bliver den islandske kystvagt, der kommer til at støtte med løsningen af denne opgave.
Kilde: Arktisk Kommando

foto flyvevåbnet arktisk kommando p570 knud rasmussen
Inspektionsfartøjet Knud Rasmussen - på vej for at assistere Ocean Explorer som stødte på grund i Østgrønland. Arkivfoto - KNUD RASMUSSEN i Prins Christians Sund, Foto: Christian Thøgersen

 









Kapsejlads

DS-DM: J/70’erne indtager Sønderborg

Bådudstillinger

Genova spiller med musklerne – her lidt tal

World Match Racing Tour

Jeppe Borch & Co. skal 'optræde' på den helt store scene  

Kort nyt

#587: Politiet og sejlerne er ved at finde melodien

Kort nyt

Kom til stor jubilæumsfest i Helsingør





Udvalgte artikler *