fbpx

Den hårde tur over Atlanten

Related Articles: “Rowmodels” over Atlanten, Rowmodels i mål på Antigua: Følg live stream her, Rowmodels over Atlanten: Nødreparation af ror – se billeder
Inkluder i Newsletter: Ja

Igen i år vil flere end 30 hold kaste sig ud i at krydse Atlanterhavet i en robåd. Det kommende Talisker Whisky Atlantic Rowing Challenge begynder i ​​december 2023 med deltagere fra hele verden.

24 timer i døgnet skal der lægges kræfter i årerne på den 5000 km lange rejse, der skønnes af tage 45-50 dage for de fleste af de deltagende både.

Over seks millioner euro er blevet indsamlet til velgørende organisationer over hele verden i løbet af de seneste fire løb.

Ruten er allerede lagt: Den går fra San Sebastian i La Gomera, De Kanariske Øer, Spanien (28oN 18oW) til Nelson's Dockyard, English Harbour, Antigua & Barbuda (17oN 61oW).

Og mens forberedelserne er i fuld gang hos de kommende deltagere, så lad os vise en genudsendelse fra Kosmopol Play om de tre danske kvinder, der sidste år gennemførte turen over Atlanterhavet i en robåd.

Kæmpe bølger på 15-20 meter, søsyge og gennemblødt i flere dage. De tre rowmodels Camilla Tvernø, Marie Adserballe og Anne-Marie Feilberg fortæller åbenhjertigt om deres livs udfordring, da de i 53 dage ror uafbrudt med kun vand omkring sig. Undervejs knækker rorpinden og hjemveen huserer, så tårerne trillede ned ad kinderne.

Se udsendelsen fra TV2 Kosmopol om rowmodels herunder:
Udvalgte artikler *