fbpx

Tall Ships Race: Tara vandt fornem pris

Inkluder i Newsletter: Ja

Tall Ships Race, som sidste år lagde vejen forbi Aalborg, har i år haft en lidt anden rute: Den Helder (Holland), Hartlepool (UK), Arendal (Norge), Lerwick (Shetland) og Fredrikstad (Norge).

Bådmagasinet har modtaget en rapport fra Tara, en 18 meter lang stålbåd fra 1958, ejet og sejlet af Jørgen Krogh Johansen.

Han var en del af mandskabet, da Danmark deltog i Whitbread Round The World Race med SAS Baia Viking tilbage i 1985-86. Tara sejler i dag med grupper af unge mennesker.

the tall ships races 2023 event map 5 port 3 race 800x530

Årets Tall Ships Race-rute. Det blev en blæsende tur rundt i Nordsøen.


Vandt pris for bedste gast
”Vi vandt vores klasse D, og blev nummer to overalt i alle fire klasser”, fortæller Krogh Johansen.
”Desuden vandt vi den mest mest respekterede pris af alle, "Bedste Gast", i konkurrence med 1.500 unge sejlere. Vi havde en engelsk gut på 17 år med på Tara, som viste eminente evner, både praktisk og socialt. Det var en stor hæder til Alexander, og en fin anderkendelse til det skib, han kom fra.”

image0000001

image0000011 2

fredrikstad 2019 pogoria port 800x530

Stort publikum
Af øvrige danske fartøjer gennemførte Betty, en 15 meter trækutter, to sejladser. LOA, et tremastet træskib på 23 meter, gennemførte en enkelt sejlads.

Tall Ships Race er et meget stort internationalt stævne for klassiske fartøjer, som tiltrækker store publikum i de havne de besøger.

Se mere her
Udvalgte artikler *