fbpx

Eksplosionsbrand i Rungsted Havn - her er hvad der skete

Related Articles: Voldsom ulykke på Rungsted Havn – motorbåd eksploderer efter tankning
Inkluder i Newsletter: Ja

Bådmagasinet talte mandag aften sent med havnechef Anders Söderberg, som efter en lang dag med oprydningen efter eksplosionsbranden, kunne bekræfte at alle tre personer som kom til skade ved ulykken er ved godt mod.

Var færdig-tanket

Helt præcis befandt der sig to personer om bord, samt en person stående på benzinøen, som hjalp til med at skubbe fra, efter endt tankning. Båden var nemlig færdig tanket, kunden havde fået sin kvittering, og lagde fra benzinøen, da en eksplosionsbrand opstod om bord. Motoren var startet, og da den bliver sat i baggear, går den voldsomt op i omdrejninger, og i samme sekund eksploderer den.

Bådens kahytstag røg flere meter op i luften, manden på benzinøen blev kastet bagover og slap med småskrammer, mens kvinden om bord blev kastet i vandet, og slap ligeledes med skrammer, og kunne selv bjerge sig i land.

Tilbage i båden stod skipper - paralyseret og i chok. Efter nogle sekunder gik det op for manden at han nok hellere måtte komme væk – her var det for sent til at undgå forbrændinger, men allerede mandag aften kunne han gudskelov meldes i stabil tilstand, hvilket bliver bekræftet her igen mandag. Alle har overlevet denne forfærdelige ulykke med livet i behold.

Lige købt
Der var tale om en nyerhvervet motorbåd - total renoveret, og skipper havde kun ejet den i to dage – de var på weekendtur fra Dragør. Båden samt besætningen på to havde overnattet i Rungsted Havn da ulykken indtraf mandag formiddag.

Nordsjællands Brandvæsen, samt Lyngholms tekniske beredskab har ydet en formidabel indsats, der via hurtig reaktion forhindrede at branden spredte sig, og oprydningsarbejdet færdiggjort samme dag.

Tilbage ligger en flydespærre, som sikrer at alt er under kontrol, fra den nu ødelagte benzinø.

Kapsejlads

DS-DM: J/70’erne indtager Sønderborg

Bådudstillinger

Genova spiller med musklerne – her lidt tal

World Match Racing Tour

Jeppe Borch & Co. skal 'optræde' på den helt store scene  

Kort nyt

#587: Politiet og sejlerne er ved at finde melodien

Kort nyt

Kom til stor jubilæumsfest i Helsingør

Udvalgte artikler *