fbpx

Sejlklub vil købe en båd til hele familien

Inkluder i Newsletter: Ja

Mange sejlklubber i Danmark råder over mindre sejlbåde til nybegynder eller kapsejlads. Men der er også et behov for en større familiebåd i 500.000 kroners klassen, mener Kalundborg Sejlklub, der gerne vil give ikke-bådejere mulighed for at komme ud på vandet med hele familien.

Lystbådehavnen på Gisseløre og Kalundborg Sejlklub er i dag især for folk, der ejer en båd. Men nu har en projektgruppe i Kalundborg Sejlklub planer om at købe en klubbåd, som skal kunne lånes af alle, der er medlem af sejlklubben.

– Vi ønsker at være relevante for hele Kalundborg og ikke kun de mennesker, der har båd. Derfor arbejder vi på at udvide vores sortiment, siger Mads Lundsgaard-Nielsen, medlem af klubbens bestyrelse og formand for kølbådsudvalget i Kalundborg Sejlklub, til Sjællandske Nyheder.

Klubben har allerede en mindre båd til kapsejlads, men det er ikke altid den type båd, der efterspørges af familier. 

– De fleste familier med båd bruger båden til udflugter. De pakker en madkurv og sejler ud i det blå, og det vil vi gerne give flere borgere i Kalundborg mulighed for. Vores vision er, at alle borgere i Kalundborg med interesse for at komme ud at sejle skal have mulighed for det. Også selvom de ikke har råd til at købe en båd, siger Mads Lundsgaard-Nielsen til det sjællandske mediehus. Han er en af initiativtagerne til klubbåd-projektet.

Pengene til klubbåden skal primært komme fra fonde plus en egenfinansiering fra sejlklubben. Tanken er, at medlemmer af sejlklubben, som er interesseret i at bruge klubbåden, køber et sæsonkort til klubbåden, så indtægten herfra kan finansiere driften.

– Vi er i gang med fondsansøgninger nu, og så håber vi, at vi kan have båden indkøbt og i vandet til sommeren 2024, siger Mads Lundsgaard-Nielsen.

Når klubberne på GIsseløre holder “Vild med Vand”-arrangement lørdag den 10. juni vil medlemmer af projektgruppen være til stede og informere om projektet.
Kilde: Sn.dk