fbpx

De grønne kajakker er kommet til Vestkysten

Sommeren igennem kan du låne en kajak gratis i Struer Aquapark, hvis du bare samler lidt havneskrald ind på turen.

- Vi elsker vandsport, så da vi blev tilbudt, at GreenKayak ville komme med sådan en kajak til os, tænkte vi, det kunne været perfekt – for vi går jo og samler skrald dagligt, så det er en ren win-win-situation, siger daglig leder af Struer Aquapark, Elisabeth Lenti TV Midtvest.

Ideen med de grønne kajakker begyndte i København i 2017. Siden har godt 52.000 personer været ude at samle affald med de grønne kajakker. Indtil videre er der indsamlet 81 tons – det meste af det plastik. Men selvom indsamlingen af affald er en præmis for at låne kajakken, så er det ikke nødvendigt at komme ind med båden fyldt.

- Det vigtige er ikke at samle affald, men at få folk ud at sejle. At de får en oplevelse og føler, de er med til at gøre en forskel for havene,
fortæller medstifter af GreenKayak til Oke Carstensen til den vestjyske tv-station.

Kajakken kan lånes mellem torsdag og søndag i maj og juni, mens det i juli er muligt at låne den hele ugen. Den nemmeste måde at booke på er igennem GreenKayaks app.
Kilde: TV MIDTVEST

Dansk succeshistorie til at hjælpe miljøet
GreenKayak blev lanceret i 2017 i København efter, at Tobias, en professionel havkajak-instruktør, padlede rundt i kanalerne med sine grupper og begyndte at indsamle plastik og andet affald. Snart bemærkede han, at den næste dag var affald de samme steder igen. Der var brug for at flere hjalp med, og GreenKayak blev grundlagt som en miljø-NGO.
I løbet af de første to sæsoner indsamlede omkring 3.000 frivillige 10 tons primært plastikaffald fra Københavns kanaler og ved forskellige strandoprydninger.
I dag er der 73 Greenkajakker placeret i byer i Danmark, Norge, Sverige, Tyskland og Japan. Sidste år blev det hidtil mest effektive med 18,5 tons affald indsamlet og mere end 12,4k mennesker, som deltog i kampen mod havforurening.
greenkayak.org


Galleri

America's Cup

57 knob – udsigt til vild America’s Cup

Kort nyt

Voldsom brand i motorbåd – ingen personskader

Kort nyt

Fuglekigger opdagede kæntrede båd 

Udvalgte artikler *