fbpx

Universitetsstuderende efterlyser sejlerkvinder til at deltage i undersøgelse

Inkluder i Newsletter: Ja

Mathilde Borregaard Gajhede, universitetsstuderende fra Aarhus og selv sejler, efterlyser kvinder til at hjælpe hende med nogle spørgsmål om kvinder i sejlads - nærmere bestemt hvorfor der er så få kvinder i forhold til mænd i sejlads, og hvordan man eventuelt kan få flere kvinder på vandet.

På et Facebook-opslag skriver Mathilde Borregaard Gajhede: Ifølge tal fra Dansk Sejlunion fra 2019 er blot 24 procent af de registrerede danske sejlere i sejlklubberne kvinder. Jeg er bekendt med flere initiativer der henvender sig udelukkende til kvinder inden for sejlsport, men jeg ønsker indsigt i hvorfor der ikke naturligt er flere i sporten generelt.

Mathilde er i færd med at skrive eksamen i sit tilvalgsfag på Aarhus Universitet, og dertil har hun udarbejdet et spørgeskema: 

Jeg gerne vil have så mange kvinder som muligt til at besvare - alt fra nybegynder til garvede søulke, unge som gamle! Også kvinder der ikke længere er aktive sejlere vil jeg gerne høre fra. Jeg håber, at I vil hjælpe mig med besvarelse og del det også meget gerne med andre kvindelige sejlere – lyder opfordringen, som hermed er givet videre.

Du finder spørgeskemaet her.

Formanden efterlyste også 
For lidt over et års tid siden, der bragte Bådmagasinet i den trykte version et længere interview med formanden for Dansk Sejlunion Line Markert.

Markert efterlyste også kvinder - i dette tilfælde flere kvinder til at sejle. Der har været sat nogle gode initiativer i gang, om det har båret frugt skal vi ikke lige kunne sige - men i anledningen, ja så får du lige #575 som gratis e-udgave herunder.

Klik på forsiden og læs løs, god fornøjelse.

skærmbillede 2023 05 17 kl. 06.28.34

 









Kapsejlads

Sejlerlandsholdets sidste store test før OL

Kort nyt

Podcast: Ny episode - hvorfor egentlig sejle?

Havne

Christiansø Havn skal igennem kæmpe renovering

Bådudstillinger

Ancora Yachtfestival – tre intense dage

Kort nyt

Krigsveteraner får hjælp til at komme ud at sejle 

Bådudstillinger

Boat Show i Fredericia for 30. gang

★ Artikel

★ Sejlads i det nye klima

Kort nyt

Tyveri lammer driften af historisk skib i Helsingør

Kapsejlads

Vegvisir Race Nyborg afvikler også eSejlsport finalen





Udvalgte artikler *