fbpx

EM iQFoil: Lærke missede cuttet - slutter langt nede i feltet

EM for IQFoil i Grækenland sluttede lørdag, og søndag sejles kun medal race. Lærke Buhl-Hansen er desværre lige pt. et godt stykke fra det niveau, som kan give kvalifikation af OL-nationspladser i sæson 2023.

Lærke Buhl-Hansen havde inden EM’et sejlet to andre af de traditionelle stævner i Europa - Princesa Sofia Cup og French Olympic Week. Her sluttede Lærke som nummer 25 af 98 på Mallorca, som var det første World Cup stævne i år - deltog derefter i French Olympic Week i Hyeres, men her var feltet næsten kun en fjerdedel af Mallorca stævnet. Lærke førte hele serien i Frankrig, men sluttede som nummer tre i knock-out finalen, med kun de tre bedste. 

Knækket foil-koden?
Det netop overstået EM var den næste store test for Lærke i 2023. Spørgsmålet var om hun havde ’knækket koden’ på IQFoil, og nu kunne sigte mod placeringer i top 20 eller måske top 10? Dette skal ses på baggrund af, at hun blev nr. 7 ved OL 2020 (afholdt i 2021, red.). Men siden er windsurfing disciplinen blev foilende.

Efter en uge med skiftende vindforhold, udviklede det sig sådan, at Lærke ikke kvalificerede sig tilguld-fleet for de 45 bedste blandt de 89 deltagere.

Lærke blev nummer to i sølv-fleet’en, og dermed nr. 47 samlet i EM-stævnet. Det må vurderes at være et skuffende resultat her i sæson 2023, hvor Sejlerlandsholdet til august skal kæmpe om OL-nationspladser ved det store VM-stævne for alle olympiske klasser i Holland.

Normalt er fokus på at sejlerne skal kunne præstere mindst i top-10 ved OL, og gerne være med i medaljekampen i deres klasse, men lige nu ser det ud som, at Lærke kan være et stykke fra overhovedet at sikre sig OL-nationspladsen i 2023 ved det store VM-stævne. Lykkes det ikke, så er der heldigvis endnu en chance i foråret 2024. 

Men der er under alle omstændigheder langt til at kunne kæmpe om OL-medaljer i 2024.

IQFoil European Championship 2023 resultater.
Seneste nyheder

Tursejlads

Aggressive spækhuggere skal bekæmpes med nye metoder

The Ocean Race

Bouwe Bekking tilbage - interview...

★ Interview & Portræt

★ Mod en biocidfri fremtid

Sejlsportsliga

Ligaen skyder Sjælland Rundt Sailing Week i gang

The Ocean Race

Ocean Race: På vandet med en IMOCA – se video

The Ocean Race

Franske Guyot vinder kapløb med tiden

Kapsejlads

Interview: Hurtigere rute rundt om Fyn?

★ Artikel

★ Brint banker på som grønt brændstof til søs

Udvalgte artikler *