fbpx

Kryds i kalderen: Maritim Weekend i Faaborg inviterer til fest og marked

Mangler du en fender, et stykke fortøjningstov eller en ny bådmotor? Så er Maritim Weekend i Faaborg i juni måned stedet, hvor du måske kan finde det helt rigtige. 

Lørdag den 10. juni er der et stort program med maritimt loppemarked af udstyr til sejl- og motorbåde, der bliver salg af både, hvor bådsælgerne kan ligge gratis til kaj i de to dage. Samtidig er der mange butikker, klubber og foreninger, som i dagene vil være til stede på havnen og fortælle om deres aktiviteter.

- Har man lyst til at sejle, ro kajak, dykke eller på anden måde være en del af det maritime liv i havnen, så er man hjertelig velkommen til at komme og høre nærmere om mulighederne, siger Sigurd Lund Henriksen til Bådmagasinet. Han er formand for brugerrådet for Faaborg Havn, der repræsenterer 650 brugere af havnen. 

Et blik på programmet fortæller da også, at her er rigtig meget at komme efter, uanset om man allerede er garvet sejler eller bare tænker på, at det måske kunne være sjovt at være med i et maritimt fællesskab.

- Vi mærker en stor interesse fra den nye generation for det maritime liv, så vores arrangement er bestemt målrettet at få flere ud på vandet og øge kendskabet til livet til søs, men også at skabe indtægter og PR for vores by, siger Sigurd Lund Henriksen, der ser frem til mange gæstesejlere og turister især om lørdagen, hvor hele havnen omdannes til én stor markedsplads.

Gæstesejlere kan gå på opdagelse i stumpemarkedet fra blandt andet Walsteds Baadeværft Thurø, også Øhavscentret er på plads på havnen sammen med den lokale sejlklub, roklub, kajakklub – og der er åbent skib på træskibet Haabet, en bådebygger fra Lyø giver gode råd og ikke mindst et hav af butikker med maritime tilbud, hvor et af de store trækplastre er Fyns største maritime butik Båd & Motor i Faaborg. Ej at forglemme, at der også kommer musikalsk underholdning.

Om søndagen er der kun salg af de brugte både.

Bag arrangementet finder man i dag et hold af aktører, blandt andet Øhavscentret, BRUGERRÅDET for Faaborg Havn og Faaborg Havn.

Praktiske oplysninger:

Tilmelding til en stadeplads skal ske via hjemmesiden her, for at få anvist til en loppestand eller en erhvervsstand.

Hvis du vil sætte din båd til salg, så skal du tilmelde dig til havnekontoret på tlf. 72530260.

 

Tursejlads

Aggressive spækhuggere skal bekæmpes med nye metoder

The Ocean Race

Bouwe Bekking tilbage - interview...

★ Interview & Portræt

★ Mod en biocidfri fremtid

Sejlsportsliga

Ligaen skyder Sjælland Rundt Sailing Week i gang

The Ocean Race

Ocean Race: På vandet med en IMOCA – se video

The Ocean Race

Franske Guyot vinder kapløb med tiden

Kapsejlads

Interview: Hurtigere rute rundt om Fyn?

Udvalgte artikler *