fbpx

Ekstra-bevilling redder skoleskibets togtet i 2024

Skoleskibet DANMARK, som fylder 90 år i år, har netop modtaget en ekstrabevilling på 13 mio. kr. til en gennemgribende renovering af skibet. 

Det lykkedes uddannelses- og forskningsminister Christina Egelund (M) at få tilsagn fra Folketingets finansudvalg om million-bevillingen til skoleskibet. Den gennemgribende renovering omfatter arbejde ved hoveddæk og rig, renovering af sejlkøje med sandblæsning, stålarbejde og coating, men også renovering af skibets områder til beboelse samt fællesrum, skriver ministeriet i aktstykket til Finansudvalget.

Meddelelsen har vakt jubel hos den maritime uddannelsesinstitution MARTEC i Frederikshavn, der varetager drift og vedligehold af det statsejede skoleskib.

- Vi er glade for, at uddannelses- og forskningsminister Christina Egelind har valgt at prioritere skibets vedligehold og at renoveringer således kan gennemføres med rettidig omhu. Med bevillingen kan vi gå i gang med at planlægge de næste års projekter - og vi glæder os til at komme i gang, udtaler Pia Ankerstjerne, direktør på MARTEC til Kanal Frederikshavn.dk.

MARTEC ser frem til, at renoveringen bliver foretaget i 2023 og 2024, og togterne skulle således være sikret også til næste år.

I anledning af jubilæet ankommer skoleskibet onsdag den 21. juni med 80 elever om bord til Nakskov. Den 23. juni bliver der mulighed for at besøge skibet og der bliver underholdning på kajen med madboder, musik og børneaktiviteter.

Jubilæumstogtet går til Bretagne i Frankrig inden kursen lægges mod Færøerne, Danmark og Sverige og afsluttes i slutningen af juli.

Fakta om Skoleskibet Danmark og MARTEC
• Skibet er bygget i 1933 som skoleskib
• Skibstype: Sejlskib med 3 master og 26 sejl
• Længde overalt: 74,4 m.
• Dybgang: 5,0 m.
• Hovedmotor: 430 KW.
• Besætning: 15
• Elever: 80 M/K’er – der har været piger om bord siden 1983
• Skibsreder: MARTEC
• Ejer: Staten


Et togt på skoleskibet indgår som en del af uddannelsen til ubefaren skibsassistent i samarbejde med MARTEC. Uddannelsen omfatter normalt fem uger landskole på MARTEC og 14 uger om bord på skoleskibet.
Kilde: Maritimedanmark.dk og Kanal Frederikshavn.dk.

 


Galleri
Seneste nyheder

Tursejlads

Aggressive spækhuggere skal bekæmpes med nye metoder

The Ocean Race

Bouwe Bekking tilbage - interview...

★ Interview & Portræt

★ Mod en biocidfri fremtid

Sejlsportsliga

Ligaen skyder Sjælland Rundt Sailing Week i gang

The Ocean Race

Ocean Race: På vandet med en IMOCA – se video

The Ocean Race

Franske Guyot vinder kapløb med tiden

Kapsejlads

Interview: Hurtigere rute rundt om Fyn?

★ Artikel

★ Brint banker på som grønt brændstof til søs

Udvalgte artikler *