fbpx

Skolerne i Oures Sejl Akademi tilknytter 'sejlerfilosoffen' Daniel Bjørnholdt 

Inkluder i Newsletter: Ja

Tænk hvad et vikariat ikke kan føre til - et nyt og spændende samarbejde har set dagens lys. Daniel har nemlig tidligere vikarieret på Oure Efterskole i perioden 2014-2017, og vender nu tilbage på gymnasiet og højskolen med mere faglig bredde. Udover sine 15 års sejladserfaring på internationalt niveau, bringer Daniel nu også en kandidat i filosofi og psykologi med sig.

I dagligdagen skal Daniel være makker med Anders Kronborg Kjær på Oure Kostgymnasium, hvilket ikke er et nyt samarbejde. Anders og Daniel har bl.a. sejlet Youth America’s Cup og Matchrace verdensmesterskaberne sammen. Derudover har Daniel en række medaljer med i bagagen fra VM og EM i både junior- og seniorrækkerne. Særligt i Hobie 16’eren har Daniel stået stærkt med 3 x EM-sølv og en VM-guldmedalje som senior.

Daniel glæder sig til at styrke og vække interessen for konkurrencesejlads hos gymnasieeleverne, der står for Oures deltagelse ved sejlsportsligaen. 

Til konkurrencer bliver elevernes samarbejde sat på prøve, men det er også noget af det, der kan styrke sammenholdet allermest, når man har kæmpet sammen en lang dag på vandet”, fortæller Daniel. 

På højskolen ser Daniel særligt frem til at få mulighed for at kombinere sine sejlsportsevner og sin akademiske faglighed. 

Et højskoleophold handler både om at få nogle evner, der gør, at man senere kan føle sig tryg i at være en del af en sejlads et eller andet sted, men det handler lige så meget om at få nogle perspektiver på livet og have balance og synergi i den måde man engagerer sig i sine forskellige interesser”, lyder det fra den erfarne sejler og filosof. 

Filosofisk er Daniel specialiseret inden for politisk og etisk filosofi med særlig vægt på forståelser af, hvad det gode liv er. 

Det er noget, der vedrører alle mennesker altid, og alle har noget vigtigt at sige i forhold til emnet. Det synes jeg er virkelig spændende. Det er med til at drive min interesse i de mennesker jeg møder og de liv de lever. Det er en interesse, der har betydet meget for mig, og som jeg håber at kunne give videre til dem, der deler noget af det”, slutter han af. 

Daniel er at finde på Oure frem til sommeren, hvor han desuden kan træffes på Oures sommer-ungdomscamp.
Kilde: Skolerne i Oure


Galleri