fbpx

Klub hjælper handicappede til at komme ud i kajakken

Inkluder i Newsletter: Ja

At sidde i kørestol eller være gangbesværet skal ikke forhindre en tur på vandet i en havkajak. Det mener man i Frederikshavn Kajakklub, som har udviklet en flydedok specielt for handicapvenlige.

Kajakklubben, der holder til i Rønnerhavnen, startede for et par år siden et projekt, hvor folk med handicap kunne komme ud ro sammen med en af klubbens medlemmer i en toer-kajak.

Medlem af kajakklubben Johnny Søttrup Christensen fik ideen, da han i 2021 begyndte at ro sammen med Susanne Lindum Karlsen, der døjer med at gå. Men kajakklubbens anløbsbro og adgangsforholdene var ikke særlig handicapvenlige.

- Derfor gik vi i gang med at undersøge mulighederne for en helt ny bro, og i den forbindelse fik jeg kontakt til Tommy Bloch-Larsen, der har firmaet Bloch Både i Dronninglund,
fortæller Johnny Søttrup Christensen, til mediet Nordjyske.

Tommy Bloch-Larsen fandt på at konstruere en ti meter lang og 2,5 meter bred bro i glasfiber. Den 700 kilo tunge bro blev dernæst fragtet til Frederikshavn på en lastbil.

Inde midt i den nye flydebro er der lavet en særlig indsejling, hvor kajakroerne kan få støtte på begge sider. Det er en løsning, som gør det meget nemmere, at komme ind og ud af kajakken, fordi den ikke kan vælte. Selv med 14 personer stående på broen ligger den helt stabilt i vandet, fandt man ud af under indvielsen.

Kajakbroen i Frederikshavn er den første af sin slags og en prototype, og har fået støtte af Nordea Fonden med 115.000 kr. og at kommunens handicapudvalg med 25.000 kr.
Tommy Bloch-Larsen satser nu på at gøre brobyggeri til et nyt forretningsområde.
Kilde: Nordjyske.dk


Galleri