fbpx

Havforskere udlover findeløn for mistet computerudstyr

Inkluder i Newsletter: Ja

En grøn computer på størrelse med en halvanden liters sodavandsflaske efterlyses af forskere ved Syddansk Universitet. Den lille computer har fire sugekopper og lang antenne.

Udstyret var monteret på ryggen af et marsvin fra Storebælt for at indsamle oplysninger om, hvordan marsvin navigerer og finder føde i de danske farvande ved hjælp af lyde. 

- Computeren indeholder information, som er vigtig for os, siger forskningsassistent Freja Jakobsen fra Biologisk Institut til TV2 Fyn.

De indsamlede informationer i computeren skal bruges til forskning både i Danmark og USA. Af sig selv er computer-udstyret helt efter planen faldet af, og forskerne har været ude og lede med fly og båd, men har ikke fundet deres computer.

Nu er der så udlovet 6.800 kroner i findeløn.

- Antennen kan være knækket af, sidde fast i noget tang eller signalet kan være blokeret, siger Freja Jakobsen. 

Det kan også være, at computeren flyder rundt et sted i Storebælt, men hvis den skyllet op på en strand, vil det sandsynligvis være et sted på Fyn.

Hvis du finder den, kan du kontakte forskningsassistent Freja Jakobsen på telefon 5042 0652 eller Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den..
Kilde: TV2 Fyn.

 

Kapsejlads

DS-DM: J/70’erne indtager Sønderborg

Bådudstillinger

Genova spiller med musklerne – her lidt tal

World Match Racing Tour

Jeppe Borch & Co. skal 'optræde' på den helt store scene  

Kort nyt

#587: Politiet og sejlerne er ved at finde melodien

Kort nyt

Kom til stor jubilæumsfest i Helsingør

Udvalgte artikler *