fbpx

Paddleboard: Skole får kæmpebøde for at elever endte i havsnød

Inkluder i Newsletter: Ja

Skipper Clement Skole i Aalborg er blevet idømt en bøde på 45.000 kroner, efter 21 elever på en lejrskoletur, blev bragt i fare, da de skulle lære at sejle på paddle-boards ud for stranden ved Øster Hurup sommeren 2021.

Skolen havde booket en SUP-board instruktør til at stå for arrangementet. Det viste sig imidlertid, at instruktøren med hjælpere ikke var certificerede, og det hele var ved at ende rigtig galt, da vejret brat slog om med en kraftig fralandsvind, så flere af skolens elever kom i havsnød.

Politi og beredskab måtte tilkaldes, og helikopter, redningsbåde og flere ambulancer hastede ud til stedet, hvor flere elever var drevet til havs. Alle blev reddet ind til land i god behold. Men Nordjyske Politi var ikke i tvivl om, at der måtte komme et retslig efterspil. Og nu er dommen så kommet.

Selvom skolen havde hyret paddelboard-instruktører til at stå for arrangementet, så mente anklagemyndigheden, at skolen var ansvarlig for, at eleverne blev udsat for fare ved ikke at have sikret "at sejladsen var planlagt således, at sejladsen kunne udføres i overensstemmelse med godt sømandsskab og at menneskeliv på søen var sikret fuldt betryggende...", som det er bekrevet i bekendtgørelsen.

Skipper Clement Skolen nægtede sig skyldig i tiltalen og mente derimod, at det måtte være det firma, som skolen havde hyret til at stå for arrangementet, der var ansvarlige, fortæller anklageren ifølge Nordjyske Medier.

- Det er rystende, at man kan have et firma slået op på en hjemmeside med video og billeder, der viser, de er rutinerede i aktiviteterne. De kommer med en professionel bil med trailer og udstyr, der skinner langt væk af, at det her har de prøvet før. Og så viser det sig, at de ingen certificering har og ingen risikostyring. Ingenting. Og det bliver så tørret af på mine ansatte, det er jeg vred over, siger skoleleder på Skipper Clement Skole, Peter Würtz, til TV2 NORD, som en kommentar til dommen.

Skolen i Aalborg har nu 14 dage til at beslutte, om de vil anke sagen.

Se billederne: 24 elever og lærere fanget af fralandsvind ved Øster Hurup (eksternt link, red.)
Kilde: TV2 NORD og Nordjyske Medier.

 









Kort nyt

De er der ikke endnu – men når de kommer...

Kort nyt

Flot donation øger sikkerheden i Roskilde

Kort nyt

Tun-feber i Helsingør – billetterne er revet væk

Kapsejlads

Anne-Marie Rindom skadet - misser Hyéres!

★ Artikel

★ Ruffet måtte af og på igen

Kapsejlads

Første officielle DM i singlehand sejlads er en realitet 

Kapsejlads

Sejlerlandsholdets sidste store test før OL





Udvalgte artikler *